Trenér mužstva Tomáš Neumann musel poskládat nominaci bez hráčů Chrudimi, kteří se připravují na UEFA Futsal Champions League. Problém to nebyl, spíše výzva. „Zahrají si noví kluci, kteří se mohou předvést. V nominaci máme hráče, kteří v týmu dlouho nebyli. Třeba Víťa Hrubý má letos skvělou formu a líbí se mi, jak hraje,“ upozornil český kouč.

Na poslední chvíli vypadl ze sestavy brněnský David Cupák, kterého nahradil sparťan Antonín Hrdina. „David mi volal ve čtvrtek, že ho tahají třísla a necítí se na to, aby podal stoprocentní výkon. Domluvili jsme se, že bude odpočívat. Naopak vyzkouším Tondu Hrdinu, který předváděl velmi dobré výkony v dresu Sparty na turnaji v Chorvatsku,“ objasnil Neumann.

Do Neumannovy nominace se dostal i Michal Holeček z týmu ve druhé portugalské lize. Podle trenéra nejde o náhodu: „Michala sleduji už více jak rok. Konzultoval jsem jeho výkony i s portugalským trenérem. Michal za poslední rok udělal krok správným směrem a stoupá vzhůru. Je potřeba ho vyzkoušet i v národním týmu. Uvidíme, jak své zkušenosti ze zahraničí prodá. Mohlo by jít o oživení.“

Ilustrační foto.
Spartaku první zápas vyšel

Český tým dlouhá léta Turnaj čtyř zemí vyhrával, jenže loni jeden tým vypadl, nahradili ho Chorvaté a ti pak turnaj před druhým Českem vyhráli. Je na čase se zase vrátit na visegradský trůn? „Musíme být opatrní. Poláci jsou velmi silní. Kvalitní mančaft má i Maďarsko a Slovensko. Naopak my jsme trochu v útlumu. Nicméně je potřeba se vrátit zpět na první místo, i když nejedeme kompletní. Chceme uspět!“ zavelel Neumann.

Letošní sezona je teprve na začátku, ale vyvrcholí jarní kvalifikací. Jak do celé skládanky zapadá nymburský turnaj? „Jde o přípravný turnaj, aby si hráči řekli o nominaci na kvalifikaci. Na podzimní turnaj ve Finsku, kde budeme hrát i s Ruskem, už chceme jet s týmem, který se bude připravovat na kvalifikaci,“ dodal Tomáš Neumann.

Program turnaje
Pondělí 24/9/2018
14:00 U21 Slovensko – Polsko
16:00 U21 Česká republika – Maďarsko
18:00 A Slovensko – Polsko
20:00 A Česká republika – Maďarsko

Úterý 25/9/2018
11:00 U21 Maďarsko – Slovensko
13:30 U21 Česká republika – Polsko
16:00 A Maďarsko – Slovensko
18:30 A Česká republika – Polsko

Středa 26/9/2018
10:00 U21 Maďarsko – Polsko
12:00 U21 Česká republika – Slovensko
14:00 A Maďarsko – Polsko
16:00 A Česká republika – Slovensko

ČFL: Dobrovice - Převýšov.
Zápy udržely Dobrovici na zádech