„On měl na prvního máje narozeniny. Chtěl jít do stáje za holkama, nesl jim tam dort. Udělalo se mu špatně, spadl ze schodů, když vycházel z paneláku. Divné bylo, že když padal, nebyl žádný obranný reflex, nenatáhnul ani ruce. Byl na pitvě, tak se to snad vysvětlí. Ale určitě nezemřel na pád z koně. Tragédie to je, ale s tímhle to nemá nic společného. Ať neplašíme celou republiku," řekl serveru iSport Josef Váňa starší.

Tomáš Hurt.Zdroj: ArchivRodina Hurtových byla nerozlučně spjata s benešovským závodištěm Černý Les, které se stalo i jezdcovým osudem. Podle serveru Isport.cz. jako žokej absolvoval Hurt přes 900 dostihů a slavil 109 vítězství. Ve 20 letech se stal s 15 výhrami šampionem překážkových jezdců.

Sedmkrát startoval v nejslavnějším českém překážkovém dostihu Velké pardubické a jeho nejlepším výsledkem bylo už zmíněné druhé místo z roku 2007, kdy v sedle obhájce prvenství Decent Fellowa na poslední chvíli nahradil zraněného Josefa Bartoše. O vítězství přišli až na poslední překážce, kdy se na první místo dostala Sixteen s Dušanem Andrésem. Jezdeckou kariéru Hurt ukončil v roce 2008 a začal trénovat doma v Benešově. V roli trenéra si připsal 105 vítězství.

Tomáš Hurt při on-line rozhovoru v redakci Benešovského deníku
ON-LINE ROZHOVOR s Tomášem Hurtem, čtvrtek 10. července
Stanley Ibe (vlevo) a Erik Kwame Adjei jsou novými posilami Benešova a přispěli k výhře v Chrudimi.
Zpátky v čase: Černé perly pomohly Benešovu vybrat Chrudim