VLAŠIM – KARVINÁ 2:1 SN

Do branky Vlašim se postavil v extraligovém debutu Michal Šupík a vůbec nebyl rozklepaný. Spíše musel být stále ve střehu při občasných, ale nebezpečných výpadech hostů. „Nezklamal, odchytal dobrý zápas a mužstvo při šancích hostů podržel. Gól dostal z dorážky, za který však nemohl, to beci neměli prostor před brankou pokrytý," pochválil brankáře při premiéře trenér Vlašimi Václav Čičatka mladší a dodal, jak se pod Blaníkem objevil: „Vrátil se k nám po třech letech, když dříve v extralize působil u nás v roli dvojky, ale nikdy nedostal příležitost. Pak odešel do Hostivaře od II. ligy, kde chytá stabilně a teď je u nás na střídavý start. Za to, že u nás poctivě trénuje, jsme mu dali s Karvinou šanci."

První třetina přinesla hodně nepřesností, přesto mohly oba týmy skórovat, ale vlašimský Gärtner i na druhé straně Konečný, orazítkovali konstrukce branek a při úniku hostů tři na jednoho vychytal Šupík bravurně Michuňka i Kopice. „První třetinu jsme podcenili. Hráči si mysleli, že soupeře s mladým kádrem snadno porazí a moc šancí nebylo," zlobil se trenér Vlašimi.

Ve druhé třetině přišel Vlašimský fičák, útoky se valily na karvinskou branku, hráči se střídali v šancích, ale brankář Daniel Vašek byl nepřekonatelný. Hosté tak z minima využili maximum, když se v závěru třetiny ze sporadické akce dostali do vedení osamoceným Pilchem před brankou, kterému naservíroval přihrávku Kubica. „Po proslovu v kabině jsme od druhé třetiny byli lepší, měli tlak, gólman hostů nás však vychytal a navíc jsme v závěru třetinu inkasovali," povzdechl si Čičatka.

Ve třetí třetině tlak Vlašimi sílil a v 36. minutě Topolánek v přesilovce po přihrávce Střechy konečně odčaroval Vaška. Vítězný gól ale domácím nebyl z mnoha šancí souzen. A tak po závěrečné siréně se radovali hosté z bodu za remízu. Samostatná střílení ale domácí zvládli na jedničku. Střecha sice první nedal, ale druhý Průcha a třetí Špale (netrefil míček před brankářem, ale ten prošel mezi betony gólmana do sítě) již proměnili. Hosté ztroskotali na Šupíkovi. „Zasloužili jsme si vyhrát, jen škoda, že to bylo až po nájezdech," dodal po zápase vlašimský kouč a poznamenal, proč měl jen dvanáct hráčů k dispozici: „Máme pět hráčů zraněných a dva byli v práci, tak museli hrát v útoku beci."

Branky a nahrávky: 36. Topolánek (Střecha, Horák), rozh. nájezd Průcha – 30. Pilch (Kubica). Rozhodčí: Gráca, Kovárník. Vyloučení: 2:5 + Pittmann 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 30. Třetiny: 0:0, 0:1, 1:0 – 1:0.

Vlašim: Šupík – Nýdl, Špale, M. Čičatka, Střeska – Topolánek, Střecha, Průcha, Bartejs, Horák, Blažek, Burda, Gärtner.