A ty rozhodnou o tom, kdo i nadále může pomýšlet na medailový zisk a kdo se musí bát o udržení. Velmi důležitý mač čeká na benešovský Šacung, který dnes od 14 hodin hostí pražský Start. Je to zároveň jeho poslední domácí utkání v jarní části.

Řeči stranou, jde o hodně. Konkrétně o účast v play-off, kde Benešovští mají na posledním místě, zajišťující vstup, dvoubodový náskok. Jenže s Pražany v prvním letošním vzájemném střetnutí nesehráli dobrou partii. Prohráli 2:6 a zejména sedm prohraných setů v řadě za devítek bylo k zamyšlení. Další bodová ztráta by mohla být osudná, zejména když dobrou formu prokazuje další s aspirantů postupu, Žatec.

NAVÁŽE trenér Michal Mašek (vlevo) ve Vlašimi na úspěchy, které v posledních sezonách sklízel na lavičce třetiligových Záp?
Mašek: Byl jsem přesvědčený o druhé lize v Zápech, Vlašim je výzva

„Nemá smysl se pitvat co doteď bylo, teď se ukáže. Marodi jsou a budou, na to se nechci vymlouvat. Od všech hráčů očekávám nejvyšší nasazení a sebevědomí. A já hráčům věřím, že to zvládnou. Pro diváky bude jistě atraktivní, že v dresu soupeře nastupuje legenda českého nohejbalu Vilém Ungermann, který před třemi roky hrál v našem dresu,“ říká trenér Šacungu Stanislav Voltr starší.

Předehrou duelu bude také důležité utkání (od 9.30 hodin) krajského přeboru, rezerva Šacungu stále pomýšlí na play-off. Musí však uspět proti Osnici, kde na hostování nastupuje člen Šacungu, ex-reprezentant Chytra.

MARTIN MARŠÁLEK