Třetí kolo Polabské ligy bylo určené kategoriím přípravky, mláďat, mladších a starších žáků a žákyň. Z Benešova se do Kolína rozjelo devět judistů, kteří měli v mláďatech trojnásobné zastoupení. Adam Filip a Matěj Benák se „sešli" ve stejné váhové kategorii, která čítala 15 závodníků. V základní skupině se lépe vedlo Adamovi, který všechna utkání zvládl s přehledem a ukončil je před časovým limitem. Zajistil si tak postup do následného K.O. pavouka z prvního místa, ve kterém se propral až do semifinále. Zde mu stopku a konec bojů vystavil, po využití Adamových chyb, přemožitel Matěje Benáka.
Matěj po prvním vyrovnaném a těsně prohraném zápase, ve kterém o vítězi rozhodl rozhodčí, předvedl krásné chvaty. Zejména v prvním kole K.O. pavouka, do kterého postoupil z druhého místa, soupeře hodil na ukázkové tai otoši. Stejně jako Filip se mu osudné stalo semifinále, kde svému soupeři podlehl. Oba benešovští závodníci tak brali třetí místa.

Kryštof Křížek bojoval statečně, ale na postup do dalších bojů to nestačilo. Jeden zápas vyhrál, v ostatních již tak úspěšný nebyl, i když byl vyrovnaným soupeřem.

Maršíček a Myslivcová byli stříbrní

V kategorii mladšího žactva se předvedla trojice benešovských judistů. Jakub Maršíček obsadil druhé místo. V prvním zápase se rozkoukával a aktivnějšímu soupeři nestíhal „odporovat". Avšak další dva zápasy vyhrál. Raritou bylo utkání s berounským Abrahámem, který byl velmi vyrovnaný, žádnému ze závodníků se nepodařilo během dvou minut bodovat. Ani po dlouhé poradě rozhodčí nebyl znám vítěz. Po dohodě rozhodčích s trenéry bylo utkání, nezvykle pro tuto kategorii, „prodlouženo". I v nastavení nikdo nebodoval, ale rozhodčí se již přiklonili na stranu Maršíčka.

Druhé místo a stříbrnou medaili si také odvezla Katka Myslivcová. První dva zápasy zvládla s přehledem a ukončila je držením před časovým limitem. V posledním si ale nepohlídala jeden ze svých nástupů a zkušená soupeřka chyby využila a Myslivcovou okontrovala.

Jakub Růžička, po dlouhé závodní pauze, se rozkoukával a se zkušenějšími soupeři spíše sbíral zkušenosti.

Pikora ztroskotal dvakrát na Pochopovi

V kategorii starších žáků se představili také tři benešovští judisté. Nejlépe se vedlo Tomášovi Pikorovi. V základní skupině si nejprve hladce poradil s méně zkušeným soupeřem, pak však narazil na svého věčného rivala Pochopa, kterému podlehl. Postoupil tak ze základní skupiny do vyřazovacích bojů ze druhého místa. V semifinále se popral s oddílovým kolegou Petrem Pokorným, odešel jako vítěz a postoupil do finále, kde se opakovalo utkání ze základní skupiny. I tentokrát Pikora odešel poražen a získal tak stříbrnou medaili.

Petr Pokorný do K.O. pavouka, kde mu „stop" vystavil Tomáš Pikora, postoupil z prvního místa základní skupiny, kde nezaváhal a obsadil třetí místo.
Lukáš Novák v prvním zápase velmi rychle podlehl soupeři, poté co nezachytil nástup. V druhém zápase Nováka poškodili rozhodčí, když mu přerušili platnou akci. To ho rozhodilo natolik, že se nedokázal více soustředit a podlehl. Třetí zápas základní skupiny vyhrál bez boje, neboť soupeř odstoupil pro zranění. Výhra ho posunula do dalších bojů. V semifinále opět „úřadovali" rozhodčí, kdy Nováka sporně trestali. V polovině zápasu chyboval v boji na zemi a držením podlehl. I tak získal bronzovou medaili.

V bodovací soutěži družstev obsadil benešovský oddíl desáté místo se ziskem 15 bodů.

Houdková si na krk pověsila stříbro

V pražské hale Na Folimance pořádal USK Praha turnaj pro kategorie žáků a dorostu. Ze tří zástupců Benešova byla nejúspěšnější Míša Houdková, která si odvezla stříbrnou medaili. Postupně porazila tři soupeřky. První zápas zvládla rychle, když se jí podařil perfektní kontrachvat. Druhý duel s domácí soupeřkou byl vyrovnaný až do konce a rozhodčí se přiklonili na stranu benešovské závodnice, čímž ocenili její větší aktivitu po celou dobu zápasu. V předposledním utkání sice podlehla pozdější vítězce, ale vítězstvím v posledním utkání získala druhé místo. V tomto zápase bojovala proti vzrůstající únavě a tak neprobíhal příznivě. Musela dohánět vedení soupeřky z úvodu, ale díky mobilizaci sil a zvýšeným úsilím zvítězila držením před limitem na ippon.

Andrea Maršíčková neměla ve své kategorii soupeřku, proto bojovala ve vyšší váze. Zde svedla statečné souboje. Zpočátku se snažila, ale soupeřka se prosadila zejména větší silou. A tak obsadila také druhé místo.

Jan Pikora obsadil devátou příčku. V prvním kole prohrával od poloviny zápasu na wazari. Jeho velká snaha vedla ke snížení náskoku soupeře, ale prohru neodvrátila. Ani v opravných bojích se benešovskému judistovi nedařilo, kde ho porazil později bronzový soupeř z Ostravy.

ALEŠ PIKORA, PETRA KRÁLÍČKOVÁ