SK FLORBAL BENEŠOV – BLACK ANGELS B 11:3 (1:1, 5:2, 5:1)

Benešov nastoupil do utkání s jasným cílem, a to získat velmi důležité body do tabulky. A tak začal aktivně, záhy ale domácí zchladil pražský soupeř, když otevřel skóre. Hochy od Konopiště to naštěstí nijak nepoznamenalo a snažili se soupeře zatlačit. Srovnat se jim povedlo v devatenácté minutě, když se trefil Lukáš.

V úvodu druhé části zaúřadoval Vojtíšek a o deset sekund později se trefil i Hýbek. Nezaháleli však ani hosté a vsítili dva góly. Jenže i domácí byli při chuti a přesně zacílili Benačan a dvakrát Tůma.

V závěrečné třetině to byli benešovští hráči, kteří udávali tempo hry. Velmi dobře fungující útok byl podpořen bezchybnou obranou. Žlutomodří dotáhli utkání do vítězného konce poměrem 11:3.

Branky (asistence) Benešova: David Lukáš (Ondřej Novotný), Miloš Vojtíšek (David Lukáš), Pavel Hýbek (Kryštof Garreis), Petr Tůma (David Lukáš), Ondřej Benačan, Petr Tůma (David Lukáš), Ondřej Novotný (Miloš Vojtíšek), Miloš Vojtíšek (Petr Tůma), Marek Garreis, Ondřej Bartůšek (Vojtěch Pavlíček), Pavel Hýbek (Petr Tůma).

SK FLORBAL BENEŠOV - FLORBALOVÁ AKADEMIE MLADÁ BOLESLAV A 6:1 (1:1, 3:0, 2:0)

Mladé Boleslavi se letos velice daří. Benešov byl ale velmi dobře naladěný z předchozího dobrého výkonu. Do vedení šli ale opět hosté. Kapitán Pícha následně srovnal po asistenci Vorla - 1:1.

Ve druhé části byla k vidění bratrská souhra Garreisů, která skončila v brance hostů. Pícha navýšil vedení žlutomodrých a před koncem druhé části Vojtíšek ukázal, jaký je to skvělý kouzelník a krásným freestylem poslal domácí do vedení 4:1. Harry Potter se má ještě hodně co učit.

Hned v prvních vteřinách závěrečné třetiny poslal další pozdrav hostům Tůma. O minutu později vstřelil poslední branku v utkání Kryštof Garreis a uzavřel skóre na 6:1.

Branky (asistence) Benešova: Tomáš Pícha (Ladislav Vorel), Marek Garreis (Kryštof Garreis), Tomáš (Kryštof Garreis), Miloš Vojtíšek (Marek Garreis), Petr Tůma (Ondřej Novotný), Pavel Hýbek (Kryštof Garreis).

Benešov: Lukáš Brož - Pavel Hýbek, David Lukáš, Ladislav Vorel, Tomáš Pícha, Miloš Vojtíšek, Kryštof Garreis, Marek Garreis, Ondřej Benačan, Ondřej Novotný, Petr Tůma, Ondřej Bartůšek, Jan Pavlíček, Vojtěch Pavlíček.

Benešov vybojoval ve dvou utkáních skvělých šest bodů a posunul se v tabulce vzhůru. Ve velmi dobrém výkonu budou chtít florbalisté pokračovat v dalších dvou domácích utkáních, a to v 16. a 17. prosince.

„Herně to stále není úplně ono, ale výsledkově už jsme se chytili. Teď nás čekají další dvě domácí utkání. Chtěli bychom se rozloučit s rokem 2017 určitě vítězně,“ dodal trenér Benešova Martin Mičlo.

PAVEL KUBÁSEK