DOBŘICHOVICE – BENEŠOV B 50:68

Benešov dorazil pouze s osmi hráčkami, ale s odhodláním udržet si neporazitelnost. Vstup do utkání měla lepší domácí děvčata (5:0). Následně Benešov vyrovnal. Ve 4. minutě se Dobřichovice dostaly naposledy do vedení (7:5). Poté již převzaly otěže utkání do rukou Benešačky, po koši Votrubové převedly šňůru a po první čtvrtině si vybudovaly vedení o pět bodů.

I do druhé části měly lepší vstup domácí hráčky (16:17), poté již postupně hostující děvčata zvyšovala náskok až na přestávkových 38:29. Ve třetí čtvrtině povolily hostující hráčky domácím pouhých šest bodů. Poslední část se již jen dohrávala.

Trenér Benešova Jiří Mazur k zápasu dodal. „Odcestovali jsme pouze s osmi hráčkami, a to ještě Kája Remešová měla v nohách utkání s dorostenkami. Holky se s tím však popasovaly velmi dobře a dobrou hrou ve všech činnostech, mimo prvních dvou minut, utkání kontrolovaly," a děkoval: „Všechny chválím za velmi dobrou obranu, která dělala domácím velké problémy a opět jsme se udrželi na padesáti bodech. Velmi dobré utkání opět odehrála Katka Votrubová. A také Kája Remešová, která měla v nohou již utkání s dorostenkami, patřila k nejlepším."

Body Benešova: Mar. Mazurová 24, L. Mazurová 14, Remešová 8, Votrubová 6, V. Mašková 5, Kotová 5, Koníčková 4, Balatová 2. Trojky: 2:0. TH: 16:7/15:8. Fauly: 18:22. Čtvrtiny: 12:17, 17:21, 6:14, 15:16.

BC SLANÝ – BC BENEŠOV B 54:56

K utkání odcestovalo pouze sedm statečných hráček Benešova. Přesto v první čtvrtině na hřišti dominovaly. Výborná zónová obrana přiváděla domácí basketbalistky do úzkých. Benešačky naopak jednoduchou a nápaditou hrou úspěšně zakončovaly útočné výpady a po první části byl stav 5:20.
Na začátku druhé čtvrtiny hostující hráčky neproměnily trestné hody a jakoby to předznamenalo začátek konečného dramatu. Benešačkám odešla střelba, povolily v obraně a soupeřky se několika šťastnými body dostaly zpět do utkání (v poločase byl stav 34:29).

Ve třetí části snížily domácí hráčky trojkou na 34:32. Od té chvíle se bojovalo o každý míč. Na konci čtvrtiny byla přece jen šťastnější benešovská děvčata (39:46). Ovšem prvních sedm minut poslední části zcela ovládly soupeřky. Hostům povolily jen dva body a svými dvanácti překlopily vedení na svou stranu – 51:48. Po oddechovém čase hostů se rozjela napínavá koncovka. Tu lépe zvládla, hlavně velmi dobře takticky, benešovská děvčata a nakonec si udržela jako jediná v soutěži neporazitelnost.

Trenér Jiří Mazur k zápasu poznamenal. „Bylo nás ještě méně než v Dobřichovicích. Ale to se nevymlouvám, to může potkat každý tým. Ovšem vstup do zápasu a celá první čtvrtka byla z naší strany vynikající. Tam nebylo holkám co vytknout. Od druhé části však domácí znatelně přidali. I díky tomu, že si holky si vybraly dlouhý oddechový čas a hlavně jsme neuhlídali Bosákovou, která bodově vrátila domácí zpět do utkání. Od třetí čtvrtky to byl boj, kdo z koho. Na holkách se již začala projevovat únava z utkání z Dobřichovic, a tak domácí kousali, čím dál tím víc. Náš zmar dospěl k vrcholu v sedmé minutě čtvrté čtvrtky, kdy šli domácí přes nás. Po oddechovém čase holky ale ukázaly charakter a utkání nezabalily. Dodržely vše, co jsme si řekli a nakonec podle mne zaslouženě vyhrály," a měl radost: „Rád bych holkám za první polovinu soutěže poděkoval a věřím, že takto budeme pokračovat i v Novém roce."

Body Benešova: Mar. Mazurová 22, L. Mazurová 12, V. Mašková 8, Kotová 6, K. Mašková 5, Balatová 2, Koníčková 1. Trojky: 1:0. TH: 23:16/21:14. Fauly: 21:19. Čtvrtiny: 5:20, 24:14, 10:12, 15:10.