ŠACUNG BENEŠOV B – JANOVICE NAD ÚHLAVOU 5:3

V prvním utkání série play-out na Šacung čekal protivník z druhé skupiny soutěže, se zkušeným bývalým extraligistou Turkem v sestavě. Začátek utkání vyšel lépe hostům, když oba debly v koncovce třetího setu urvali pro sebe. Chejn, Truc a střídající Voltr ml. takto podlehli Turkovi s J. Cibulkou, poté Klika, Hanuš a alternující Pacovský podlehli Vyskotovi a Vranému.

Následně Benešovští ale čtveřicí výher vývoj utkání zcela otočili. Třetí set vyšel domácím až v první trojce, kde Chejn, Klika, Kieler a střídající Pacovský přetlačili J. Cibulku, Podstatného a Turka. Ve druhé trojce Hanuš, Truc, Voltr ml. a naskočivší D. Krunert povolili Vranému, Vyskotovi, Miškovi a alternujícímu Stýblovi jen sedm balonů.

Jednoznačně vyzněl i souboj singlistů, kde Voltr ml. přehrál J. Cibulku. Domácí zvládli i další třísetový mač, kde Chejnova trojice v odvetě porazila Vraného formaci. Hanušova ale na J. Cibulkovu nevyzrála a utkání došlo do odvet dvojic. Hostující Vraný a Vyskot sice zvládli první set, ale dva další už patřili Chejnovi, Trucovi a střídajícímu Voltrovi ml., kteří tak rozhodli o celkové výhře Šacungu 5:3.

„Zpočátku to s námi nevypadalo vůbec dobře, kupili jsme chyby. Ve trojkách jsme ale zabrali a strašně důležitá byla výhra Standy Voltra v singlu. Soupeř sice nic nevzdal, ale nám už se hrálo lépe. Jsem rád, že nás vedení soupeře na rozdíl od některých předchozích utkání v sezóně nevykolejilo, ale nakopnulo. Také bylo důležité, že někteří naši hráči zahráli nad poměry. Do Janovic odjíždíme s cílem sérii zavřít a připravovat se na kvalifikaci," okomentoval duel kapitán Šacungu B Lukáš Klika.

MARTIN MARŠÁLEK