HORNÍ POČERNICE – BENEŠOV 62:69

Utkání začalo pro hosty skvěle. Hned v úvodu se dostali do střelecké exploze, která měla za následek jejich vedení 15:4. Domácí jen přihlíželi střeleckému koncertu a zdálo se, že Benešáci rozhodnou o osudu utkání hned na začátku. Po oddechovém času se však Počernice zlepšily, jak v obraně, tak na útočné polovině a tím dokázali hru vyrovnat. Hostům trochu zvlhl střelecký prach a po první čtvrtině byl stav 17:23.

Druhé dějství přineslo opět více vyrovnanosti ve hře, ale Benešov si stále udržoval náskok. Domácí se sice snažili, ale do poločasu stáhli své manko jen na 29:38.

Ani třetí čtvrtina nepřinesla mnoho změn v obraz utkání. Hosté stále vedli jedno až dvojciferným rozdílem a Počerničtí se snažili dostat se do hry.

Závěrečná část přinesla na palubovce více emocí, kdy domácí trefili několik střel z dálky a hosté po vyfaulování a zranění pivotů, dohrávali bez podkošových hráčů. Počerničtí měli nápor, ale dobře hrající Benešov udržel v závěru pevné nervy a připsal si další výhru do tabulky.

Body Benešova: Sedláček 20, Kratochvíl 17, Malý 13, Proskovec 7, Valenta 4, Masár 4, Šach 2, Votava 2.

SOKOL ŽIŽKOV – BC BENEŠOV 73:77

Hosté zažili v úvodu déja-vu z Počernic, ale v obráceném gardu. Byl to totiž Žižkov, kdo si velmi rychle vybudoval náskok a vládl na palubovce. Hosté měli velké problémy v obraně jeden na jednoho a po sedmi minutách prohrávali dvojciferným rozdílem (18:8). Benešovští trenéři si vzali time out, po kterém hosté zlepšili obranu a také díky rychlému přechodu do útoku dokázali snížit po první čtvrtině na 26:19.

Pokud byli domácí dominantní v první části, tak ve druhé naplno ukázal svoji sílu Benešov. Vystupňovaná obrana a velmi rychlý přechod do útoku měly za výsledek vítězství ve druhé čtvrtině (16:25) a v poločase byl stav 42:44.

Druhý poločas byl ve znamení velké přetahované, ve které si týmy střídaly těsné vedení, ale po většinu času měli navrch hosté.

Ve čtvrté čtvrtině Benešovští na chvíli polevili a pustili Žižkov do mini trháku (72:68). Na to však hosté zareagovali zlepšenou hrou a otočením stavu na 73:75. V závěru mohl Benešov vítězství definitivně pojistit, ale selhal na čáře trestného hodu (12:3), přesto si odvezl domů cennou výhru.

Body Benešova: Malý 14, Proskovec 15, Kratochvíl 15, Sedláček 14, Šach 10, Valenta 4, Masár 4.

Benešov si tak drží stále druhou příčku za vedoucí Mladou Boleslaví. Umístění bude hájit 22. a 23. února na palubovkách Chrudimi a Žďáru nad Sázavou. V domácím prostředí se Benešov představí až 8. – 9. března proti Poděbradům a lídrem tabulky Mladé Boleslavi.

TOMÁŠ MASÁR