Jiskra Humpolec – BC Benešov 38:42

První zápas sehráli Benešovští proti domácímu celku Jiskra Humpolec. Brzký začátek (hrálo se již v 8 hodin) a cestování ovlivnilo celý první poločas, kdy na obou stranách převažovala nervozita a především chyby kdy ani jeden z týmů nedokázal proměňovat šance na zakončení. Jako první se otřepali hosté a dokázali do poločasu odskočit na 18:22. Třetí čtvrtina snesla utkání opět do šedivého středu, když ani jeden z týmů nebyl schopen skórovat, a tak svítilo před závěrečnou čtvrtinou na tabuli skóre 24:28. Závěr utkání se již nesl v ofenzivnějším stylu, ve kterém neměl navrch nakonec ani jeden tým, a tak si hosté z Benešova připsali výhru 38:42.

BC Benešov – BK Tábor 42:33

Do druhého utkání nastoupil Benešov proti Táboru. I toto utkání neslo v úvodu známky přípravného charakteru, a tak dlouho převažovaly nepřesnosti nad pohledným basketbalem. Stejně jako v prvním zápase ze sebe dříve oklepali nervozitu benešovští hráči a začali udávat směr utkání. Především eliminací ztrát a zlepšeným zakončením si do poločasu dokázali vybudovat mírný náskok 23:19. Třetí čtvrtina opět nabídla pouze utrápené výkony na obou stranách kdy skóre rostlo jen velmi poskromnu vedli áčkaři před poslední částí - 31:24. V posledních minutách dokázali benešovští hráči velmi koncentrovaným výkonem hlídat svůj náskok a přidali na turnaji druhou výhru tentokrát v poměru 42:33.

BC Vysočina- BC Benešov 40:42

Ve třetím zápase Benešovští nastoupili proti týmu Vysočina. Tak jako tradičně v předchozích utkání nebyl úvod utkání oslavou basketbalu, ale spíše upracovaným zápasem z kategorie nepohledných. Stejně jako v dvou předešlých zápasech do poločasu více zabrali hráči z Benešova a v poločase se mohli těšit z vedení - 15:23. Ještě v polovině třetí části se áčkaři těšili z vedení 15:33, ale od té doby převzali otěže utkání hráči z Vysočiny a do konce této čtvrtiny takřka smazali náskok hostů a po třech čtvrtinách prohrávali pouze 29:36. Hráči Vysočiny pokračovali v nastoleném trendu a dvě minuty před koncem dokonce dokázali naklonit vedení na svou stranu a to v poměru 40:39. Benešovští ale dokázali hned kontrovat košem a z následných trestných hodů jeden proměnili a v dramatickém závěru ubránili poslední střelu a mohli slavit vydřenou výhru 40:42.

BSC Bratislava- BC Benešov 58:49

V závěrečném utkání nastoupil Benešov proti týmu z Bratislavy. Tento duel byl soubojem doposud neporažených týmů, ze kterého po boji vyšli vítězně hráči od Dunaje. V tomto zápase byli Bratislavští od úvodu více energičtější, což jim neslo značné úspěchy, jak na útočné, tak na obranné polovině. Benešáci působili unaveným dojmem a po první části, kterou prohráli 11:21 se zdálo, že utrží na turnaji první prohru a především debakl. Druhá část se nesla v podobném duchu, kdy domácí (Bratislava vedena v zápise jako domácí tým) neměli problém se prosazovat v útoku přes chabou benešovskou obranu a utěšeně mohli sledovat, jak skóre roste až na poločasový rozdíl 37:21. Do druhého poločasu sebrali Benešovští zbytek sil vložili je do obrany a začali dělat domácím velké problémy. Najednou měli i hráči Bratislavy problémy prosadit se a právě úspěšná obrana stála za faktem, že na začátku poslední části snižovali Benešovští po koši z rychlého protiútoku na 49:39. Bohužel náročná obrana a stíhací jízda ubrala benešovským hráčům příliš mnoho sil a ty již nezbyly na celkový zvrat, a tak odešli nakonec po boji poraženi v poměru 58:49.

Dnes od 20 hodin hrají muži Benešova v hale ZŠ Dukelská 1. kolo Českého poháru proti béčku Jindřichova Hradce.

TOMÁŠ MASÁR