BENEŠOV – LITOMĚŘICE 48:82

Třetí kolo Českého poháru bylo pro druholigový Benešov konečnou stanicí, když dokázali držet s prvoligovými Litoměřicemi krok jen do poločasu. Ve druhém poločase již domácím „odešla" střelba.

BC BENEŠOV – ŽĎÁR NAD SÁZ. 74:78

Před ligovým zápasem ukazovaly papírové předpoklady vyrovnaný duel, což se splnilo do puntíku. Domácí začali lépe, po celou první čtvrtinu si udržovali vedení, ale nikdy se nedokázali více soupeři vzdálit – 24:19.
Druhá čtvrtina se nesla v zrcadlovém gardu, když se lépe dařilo hostům. Domácí výběr otevřel hostům několik okének v obraně, čehož zkušení hosté využívali k lehkým košům a vyrovnali do poločasu na 40:40.
Ani třetí dějství nenabídlo výraznější trhák od jednoho z týmů. Hosté však dokázali poprvé přetavit svoji hrou ve vedení, i když těsné 58:59.
Závěrečná čtvrtina byla opět vyrovnanou partií a rozhodovaly maličkosti. Benešovský tým vyrobil několik menších chyb, které hosté nemilosrdně trestali. V závěru mohli domácí ještě zápas zdramatizovat, ale neproměnili trestné hody, a tak výhru slavil Žďár.

Body Benešova: Kožant 14, Proskovec 12, Malý 11, Valenta 12, Baško 8, Masár 5, Kratochvíl 4, Votava 3, Tomášek 2.

BC BENEŠOV – CHRUDIM 81:71

Domácí hodlali odčinit prohru se Žďárem, ale ani hosté nepřijeli pro druhou víkendovou prohru. Úvod utkání totiž zvládla Chrudim ve velkém tempu a díky skvělé střelbě z perimetru získala rychlé vedení po první čtvrtině – 20:26.
Druhá část již byla z domácího pohledu lepší, především zlepšili defenzívu a také přidali na útočné polovině. Hosté si stále velmi dobře vypomáhali trojkovou střelbou, které jim udržela poločasové vedení – 38:41.
Vstup do druhého poločasu vyšel domácím na výbornou. Skvělý celoplošný pohyb a především skvělá týmová obrana dělala hostům velké problémy. Ti působili velmi unaveně a také bezmocně. Benešovští toho využili k vybudování náskoku,který činil po 30 minutách deset bodů (62:52).
Závěrečná čtvrtina byla přetahováním „koš za koš". Domácí již nepustili soupeře zpět do zápasu a dokráčeli k výhře 81:71.

Body Benešova: Kožant 24, Proskovec 14, Votava 11, Valenta 10, Masár 8, Kratochvíl 6, Malý 4, Baško 2, Tomášek 2.

TOMÁŠ MASÁR