Silnou zbraní Vlašimi byly sprinty. V nich nahnala hodně bodů. Blýskly se zejména Doubková a Táborská, které do týmu vynesly hodně bodů. Teprve 16letá dorostenka Terezie Táborská ovládla jak stovku, tak dvoustovku a v obou případech získala pro Vlašim 11 bodů. Dominanci na nejkratších tratích potvrdily vlašimské běžkyně i ve štafetě. Příjemná byla i pódiová umístění v překážkách a oštěpu. O velké překvapení se postarala Pičmanová, která skončila v běhu na 5 000 metrů druhá.

Vlašimské atletky nastoupí do baráže o extraligu
Boj mezi elitu začíná. Atletky Vlašimi usilují v baráži o extraligu

„Udělali jsme přes 100 bodů, což je hodně,“ těšilo sprinterku Moniku Doubkovou. Nakonec společně s ostatními posunuly Vlašim do nejlepší pětky s celkovým součtem 124 bodů a pětibodovou ztrátou na čtvrtý Kolín. První trojka a vítězné Kladno byly už hodně vzdálené. „ Myslím si, že páté místo je skvělé,“ podotkla 22letá sprinterka.

Pro Vlašim se jednalo po postupu do I. Ligy o premiérovou účast v prolínací soutěži o extraligu. „Ukázala nám, že můžeme příští rok o ní opět bojovat,“ podotkla Doubková. Ve Vlašimi budou muset zabrat zejména v technických disciplínách, protože v těchto sektorech, vyjma oštěpu, ztrácela hodně bodů a vždy získala maximálně dva – ať už se o hod diskem, skok do dálky, vrh koulí či trojskok.