Mezi muži byl z Vlašimi nejúspěšnější hostující závodník Daniel Sekyra, který získal 20,5 bodu, za kvalitní výkony na stodesítce překážek (16,43 s), výšce (181 cm) a trojskoku (12,06 m). Dvacet bodů přidal také hostující Matúš Janeček, který ve vlašimských barvách startoval vůbec poprvé. Zvítězil ve skoku dalekém výkonem 676 cm a na stodesítce překážek byl za 15,61 s druhý. Sedmnáct bodů vybojoval hostující Jan Kuklík za přední umístění ve sprinterských disciplínách (dvoustovku zaběhl za 22,89 s a dvojnásobnou trať za 51,86 s). Antonín Vobecký získal stejný počet, když vyhrál v trojskoku (13,54 m) a v dálce skončil pátý (625 cm).

Čtrnáct bodů bral hostující David Havel za trojskok (12,87 m – devět), zbylé přidal v dálce (621 cm). Jan Vondráček čtrnáct bodů vybojoval na stodesítce překážek (15,91 s) a dvoustovce (22,98 s). Devět vyběhal Matyáš Pokorný za druhé místo na trati 5 kilometrů (16:01,50 min) a tři na patnáctistovce (4:28,45 min). Dvanáct bodů také získal Han Hwan Seung – ve skoku o tyči přeskočil laťku ve výšce 375 cm a v trojskoku předvedl 11,12 m. Deset bodů si odnesl Michael Bražina, závodící poprvé ve vlašimských barvách. Šest bral v oštěpu (46,57 m) a čtyři v kouli (10,87 m). Svůj jediný start v soutěži, běh na 1500 metrů, proměnil v devět bodů hostující Štěpán Kuriš. Stejný počet přinesl do vlašimské pokladnice z překážkových běhů Roman Zápotocký (stodesítka za 17,13 s a čtyřstovka za 62,66 s). Štafeta 4 x 400 m ve složení Adamec – Rillich – Vobecký – Kuriš, doběhla pro osm bodů za třetí místo. Na stejné umístění i bodový zisk dosáhl Dominik Šejstal ve skoku dalekém díky 632 centimetrům.

Štěpán Rillich běžel stodesítku překážek (23,71 s) a čtyřstovku překážek (60,34 s), za což pobral sedm bodů. Stejný počet získal Lukáš Svoboda za hod oštěpem (46,32 m) a vrh koulí (10,70 m). Vylepšený osobní rekord zaznamenal na čtyřstovce (53,43) Josef Adamec a bral šest bodů. Zklamáním byl skok o tyči hostujícího Adama Ptáčka, českého rekordmana a vítěze minulého kola, když se mu nepodařilo skočit svou základní výšku. Malou náplastí mohly být alespoň čtyři body z dálky za výkon 618 cm. Tři bodíky získal Matěj Vykoukal v hodu kladivem (31,41 m). Vedoucí družstva Martin Svoboda přidal do vlašimské sbírky bod za hod oštěpem.

Muži Vlašimi získali v kole 198,5 bodu a o pouhých 6,5 podlehli vítězným Klatovům. Po dvou kolech se drží na třetí příčce celkového pořadí.

Rekordní Humláková

V kategorii žen nejvíce zazářila z Vlašimi vrhačka Hana Habalová (21 bodů). V oštěpu brala plný počet za hod dlouhý 38,10 m, body brala i v disku (27,17 m) a kouli (9,41 m). Novým osobním a zároveň i oddílovým rekordem (o 12 setin) v kategorii dorostenek se prezentovala Šárka Hulmáková na čtyřsetmetrové trati, kde zaběhla čas 61,64 s a získala 8 bodů. Na osmistovce byla v osobním rekordu druhá a brala devět „kousků". Patnáct bodů nastřádala Kristýna Růžičková, za třetí místo na překážkové čtyřstovce (72,51 s) a čtvrté na patnáctistovce. Leona Skleničková skončila na patnáctistovce druhá a šestá na čtyřstovce s překážkami.

Jedenácti body přispěla kapitánka družstva Hana Kárníková, v disku byla třetí za 27,69 m a kladivem hodila 21,34 m. Po deseti bodech přidaly Andrea Adamcová (na pětce a patnáctistovce) a Anna Vobecká (čtvrtá v kladivu a sedmá v trojskoku). Štafeta 4 x 400 m ve složení Skleničková – Růžičková – Nová – Pilařová doběhla třetí. Jediná vlašimská hostující Nikoleta Jíchová doběhla na dvoustovce na čtvrtém místě a získala sedm bodů. Stejný počet a umístění vyběhala Eliška Pilařová na čtyřstovce překážek. Šest příspěvků dodala Vlašimi Linda Průšová, pět v dálce a bod na stovce s překážkami. Deváté místo a dva body si domů odvezla Monika Nová z hladké stovky. Poslední bod pro vlašimskou výpravu získala Simona Vavrová za desáté místo v kladivu. Jedinou nebodující členkou družstva se stala Michaela Dušková. Obě posledně jmenované závodnice jsou věkem ještě žákyně.

Ženy Vlašimi daly v kole dohromady 129 bodů, což stačilo na čtvrté místo, na kterém jsou i po dvou kolech druhé ligy.

Závody přípravek

Nejmladší závodníci vlašimského oddílu se ukázali v Kolíně, kde byli atleti a atletky rozděleni do dvou kategorií. Starší (ročník narození 2004 a 2005 a mladší (ročník 2006 a 2007, kteří závodili ve sprinterském dvojboji (padesátka s překážkami a hladká šedesátka – v mladší kategorii měřily oba závody 50 metrů) a dalších jednotlivých disciplín. Ve dvojboji se časy sprintů sečetly a určilo se výsledné pořadí.

V kategorii starších chlapců závodil za Vlašim Vojtěch Fišer, který dvojboj dokončil na čtvrtém místě (8,71 s a 9,92 s) z dvanácti účastníků. Ve skoku dalekém skončil také bramborový. Ve starších žákyních se ve dvojboji představilo 22 závodnic. Vlašimská Eliška Hlaváčková skončila ve dvojboji čtvrtá (9,39 s a 9,57 s) a na osmistovce třetí. Eliška Kucharčíková byla ve dvojboji devátá a v dálce pátá. Tereza Doubková byla čtrnáctá a v dálce sedmá. Magdalena Čechová byla šestnáctá a v dálce dvanáctá.

Mladší žák Jakub Hlaváček byl ve dvojboji dvanáctý a na 400 metrů jedenáctý. Magdalena Zítová byla šestá a v dálce druhá. Smíšená štafeta ve složení Eliška Hlaváčková, Eliška Kucharčíková, Tereza Doubková a Jakub Hlaváček skončila na čtvrtém místě ze šesti štafet.

JAN HLAVÁČEK