„Organizace byla letos náročnější, protože místo jednoho turnaje jsme připravovali hned dva najednou – mistrovské Konopiště Open a amatérský Konopiště Challenger," vysvětluje Přemysl Novák, ředitel Konopiště Open a měl radost, že se akce povedly: „I díky tomu jsme přivítali celkem 234 hráčů téměř ze dvou desítek zemí světa, kteří si podle ohlasů svůj pobyt v ČR velmi užili."

Po druhém turnajovém kole se zdálo, že se dočkáme těsného souboje o první místo, ale Paulu McBethovi (USA) se na začátku nedařilo a hned na druhé jamce zahrál jeden hod nad par.

Ještě horší začátek kola měl loňský vítěz Simon Lizotte (GER), který nedokázal skórovat až do páté jamky, kde konečně získal birdie.

Ricky Wysocki hrál své kolo zlehka a bez zbytečných chyb, díky tomu nezahrál v celém kole ani jednu jamku nad par a turnaj vyhrál. Na druhém místě skončil Paul McBeth (USA), na třetím Nathan Sexton (USA).

Z českých účastníků se nejlépe umístil Lukáš Filandr, který získal divokou kartu na USDGC (Mistrovství USA) od ředitele Disc Golf World Tour Jussiho Meresmy.

Velké drama se odehrálo v kategorii žen, kde Eveliina Salonen (FIN) zahrála ve finále své nejhorší kolo turnaje a dostihla ji tak Vanessa Van Dyken (USA).
Po osmnácti jamkách měly obě 211 hodů, takže musela rozhodnout takzvaná „náhlá smrt". Rozhoz lépe zvládla Vanessa Van Dyken, a vyhrála tak kategorii žen. Třetí se umístila Katka Bodová ze Slovenska. 

MARGARETA VOJTKOVÁ