„Oznámení o události jsme od zdravotníků přijali krátce před jedenáctou hodinou. Jednalo se o vážné poranění dítěte. Neznámý pes zde pokousal tříletou dívku v oblasti obličeje. Do kempu jsme okamžitě poslali prvosledové hlídky, které mimo jiné také pomohly s bezpečným zajištěním přistání vrtulníku, jenž poraněnou dívku transportoval do nemocnice,“ upřesnila mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Policisté okamžitě zahájili šetření celé události, aby zjistili, o jakého psa se jednalo a jak k neštěstí došlo. Případem se už zabývají kriminalisté. „Majitel se se psem na místě nezdržel, takže provádíme další vyšetřování k jejich vypátrání a případem se zabývá služba kriminální policie a vyšetřování, kdy se provedou veškeré úkony trestního řízení, jako jsou především výslechy svědků," doplnila mluvčí.

Soud - ilustrační foto.
Pes pokousal na Petříně dítě. Soud zmírnil trest muži, který zvíře venčil

Policie tedy momentálně především zjišťuje, o jakého psa šlo, proč na dítě zaútočil a kdo je jeho vlastníkem. Vzhledem k tomu, že se jednalo o vážné zranění na hlavě dítěte, zdravotníci i policie momentálně neposkytli podrobnější informace o charakteru poranění a stavu holčičky.