Odpoledne se kvůli této nehodě u obce Měšice, k níž došlo před půl druhou, po tři čtvrtě hodiny nejezdilo v úseku Měšice u Prahy – Neratovice, kudy projíždějí i rychlíky spojující Mladou Boleslav či Všetaty a Neratovice s hlavním městem. Dopady však více pocítili cestující pouze v části trasy – železničáři přesměrovali vlaky odklonem přes Kralupy nad Vltavou.

Pozdě večer, po půl jedenácté, se ze stejného důvodu zastavil provoz také na benešovské trati; tentokrát mezi Říčany a Strančicemi. Vážnějším dopadům na provoz zabránil fakt, že k události došlo krátce před noční pauzou v provozu. I tak však přinesla nejen zpoždění osobního vlaku na spojnici Benešova s Prahou, ale důsledkem se stalo také citelné zpoždění odjezdu nočního vlaku mířícího z Prahy na Mstětice, Čelákovice, Lysou nad Labem či Nymburk.

Ilustrační foto.
Vlaky na Mělnicku musely jet odklonem. Kvůli maléru na Praze-východ

Komplikacím se železniční provoz na Praze-východ nevyhnul ani vpodvečer. V tomto případě se jednalo o zpoždění vlaku mířícího přes Neratovice a dále přes zastávky Kojetice u Prahy, Zlonín, Měšice u Prahy a Hovorčovice na pražské Masarykovo nádraží, jehož příčinou byl záchranářský zásah ve Všetatech.

Podobné nahromadění událostí nebývá úplně výjimečné. Někteří zkušení záchranáři i pracovníci nemocničních příjmů už v minulosti svěřili Deníku postřeh, že takováto situace někdy předchází ohlašované změně počasí.