„K nehodě došlo u krajnice ve směru na Benešov. Posádka osobního vozidla opravující defekt byla oblečena v reflexních bundách a před vozidlo také umístila výstražný trojúhelník,“ popsala okolnosti události mluvčí Policie ČR Veronika Čermáková s tím, že místem projíždělo ve směru na Benešov vozidlo, které jednoho z mužů srazilo.

Dopravní nehoda na silnici I/3 u Tomic a Olbramovic..Zdroj: Policie ČR

Ten utrpěl zranění, s nimiž ho letecká záchranná služba transportovala do motolské nemocnice. „Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému a po dobu vyšetřování dopravní nehody byla komunikace obousměrně uzavřena,“ dodala mluvčí.

Dopravní nehoda na dálnici D1 na Benešovsku: dodávka narazila do policejního auta.
Dodávka na dálnici D1 narazila do policejního vozidla. Dva lidé se zranili

Podle prvotních informací by auto, které srazilo chodce, měl být Ford v barvě modré metalízy.

„Případem se intenzivně zabýváme a zjišťujeme veškeré okolnosti této události. Obracíme se také na svědky, kteří viděli, jak k nehodě došlo, případně disponují kamerovými záznamy, kde by byla nehoda zachycena. Jakékoliv informace, které by mohly přispět k objasnění dopravní nehody, přijmou kriminalisté na telefonním čísle 606 691 232. Využít můžete také bezplatnou linku tísňového volání 158,“ doplnila policejní mluvčí.

Řidič, po němž pátrali policisté kvůli sražení chodce, se sám přihlásil

Na základě zveřejnění informací v médiích se řidič podezřelý z toho, že v pátek 22. ledna dopoledne nedaleko Čapího hnízda na silnici I/3 srazil chodce a od nehody ujel, sám přihlásil. Oznámila to Veronika Čermáková, mluvčí Policie ČR v Benešově.

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku," uvedla mluvčí s tím, že policisté děkují za spolupráci všem médiím, která se případem dopravní nehody zabývala a informace zveřejnila.