Když muž (r. 1942) kácel jednu větší soušku, na jeho ženu (r. 1940) tento strom spadl. Bohužel ta pád kmene nepřežila. A to i přesto, že zdravotníci spolu s hasiči ženu dlouhou dobu resuscitovali.

“V době našeho příjezdu byla žena zpod stromu již vytažená. Se záchranáři jsme provedli velice dlouhou resuscitaci, ta byla ale neúspěšná. Jelikož se na místě nacházela ještě další osoba, vyslali jsme k případu i člena posttraumatického týmu,” uvedl tiskový mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. Manželovi, který celé nešťastné události přihlížel, byla poskytnuta první pomoc od psychologa.

V úterý v prostorách Krajského ředitelství policie Středočeského kraje ocenil ředitel krajského ředitelství plk. JUDr. Václav Kučera pana Vlastimila Juru, který významným způsobem zasahoval při dopravní nehodě a poskytoval raněným osobám první pomoc.
Vybržďování na dálnici spělo k tragédii. Zabránil jí hrdina

Do lesa u Krhanic také dorazily dvě pozemní jednotky záchranné služby, a dokonce na místo přiletěl i vrtulník. “Záchranáři ženě více pomoci nemohli,” dodala Petra Effenbergerová, tisková mluvčí středočeských záchranářů.

I přesto, že případ je hodnocen jako tragická náhoda, musí se událostí zabývat kriminalisté. Ti na místě také vyšetřovali a s manželem zemřelé ženy hovořili. Manželský pár šel podle všeho dělat prořez do blízkého lesa, na což měl povolení. Manžel pak začal řezat soušku, která byla větší, a následně na jeho ženu spadla. Zranění byla bohužel neslučitelná se životem. “U muže policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Nyní případ kriminalisté prošetřují jako trestní čin usmrcení z nedbalosti. Nařízena je také pitva ženy,” dokončila tisková mluvčí policistů Petra Potočná. 

Ilustrační foto.
Značně opilý řidič ujel od nehody