Profesionální hasiči z Vlašimi a jejich dobrovolní kolegové z Čechtic společně se záchrannou službou a policií byli povoláni v sobotu 5. ledna v ranních hodinách k dopravní nehodě, ke které došlo na komunikaci ve směru na Křivsoudov.

Osobní automobil značky Škoda zde vylétl ze slinice a narazil do stromu, přičemž se následně převrátil na střechu. Smrt v něm nalezla jedna osoba.

Jednotky společně provedly vyproštění osoby a po zadokumentování nehody i celkovou likvidaci nehody. 

Pro JPO SDH Čechtice to byl první výjezd v letošním roce. Jednotka po příjezdu na místo zahájila vyprošťování osoby uvnitř automobilu. Po příjezdu ZZS Vlašim, lékař konstatoval smrt.

Po příjezdu HZS Vlašim jednotky společně provedly vyproštění osoby a po zadokumentování  nehody provedli společně s odtahovou službou celkovou likvidaci nehody. Na místě zasahovala Policie ČR.

Martina Suchánková, SDH Čechtice

Z POLICEJNÍ SVODKY

K dopravní nehodě došlo v době od pátku 4. ledna 21 hodin do 5. ledna 8.10 hodin.  Šestatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem Škoda Felicia po silnici II/150 ve směru od Křivsoudova k Čechticím.

Při projíždění levotočivé zatáčky vjel řidič¨do lesního porostu vpravo mimo komunikaci.  Vozidlo se lehce zachytilo o jeden strom a následně se při jízdě z prudkého svahu převrátilo na střechu, přičemž narazilo do druhého stromu a zůstalo na střeše. Při dopravní nehodě došlo k usmrcení řidiče.

Dopravní nehodu nahlásila oznamovatelka v sobotu v 8.11 hodin. U řidiče byla nařízená soudní pitva. Ke zranění jiných osob nedošlo. Vozidlo bylo zajištěné z důvodu dalšího šetření.  Způsobená škoda je 30 tisíc korun.