Dostat ho ven z kabiny zdemolovaného vraku ho museli hasiči za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Naštěstí se to podařilo rychle: stačilo několik minut. „Při vyprošťování hasiči spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou, která po celou dobu zajišťovala zdravotní stav zraněného,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. „Pak ještě pomohli s přenesením pacienta do vrtulníku, který přistál na dálnici kousek od nehody,“ konstatovala.

Na dálniční kilometr 0,5 se sjely složky záchranného systému jak ze středních Čech, tak i z hlavního města. „Kromě středočeských profesionálních hasičů ze stanic Jílové a Říčany bylo k nehodě vysláni také hasiči Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy ze stanic HS-4 Chodov a HS-11 Modřany,“ upřesnila Fliegerová situaci ze svého pohledu.

Okruh ve směru jízdy zůstával uzavřen i po odletu helikoptéry, a to kvůli masivnějšímu úniku oleje a pohonných hmot, které bylo třeba odklidit. Neobešlo se to bez dopravních komplikací; řidiči se s nimi potýkali už od nájezdu z D1. Zhruba po hodině mohli policisté obnovit průjezd alespoň částečně: odstavným pruhem.

Koalice ve Středočeském kraji - Zleva Jan Jakob z TOP 09, Petra Pecková za STAN, lídr kandidátky Pirátů Jiří Snížek a Martin Kupka z ODS předstoupili 4. října v podvečer v Praze před novináře s informacemi o povolebním vyjednávání o vzniku krajské koalice
Dojednané námluvy středočeské koalice už schvalují partaje