Nehoda na kilometru 1,9 dálnice D0, do níž se podle údajů policie zapojily ještě další osobní auto a také nákladní vozidlo, si vyžádala zásah všech hlavních složek integrovaného záchranného systému a vozovka byla uzavřena. Dva lidé utrpěli zranění, vyprošťovat však hasiči nikoho nemuseli.

O tom, jak zle se situace na místě jevila, svědčí policejní odhad doby obnovení provozu: prvotní předpoklady hovořily o tom, že bez omezení by se místem nehody mohlo opět projíždět až půl druhé hodiny po poledni. Ve 13.35! Na Pražském okruhu se vytvořila kolona; provoz citelně zhoustl na objízdné trase přes Jižní spojku i na dalších alternativních trasách. I když se zhruba po hodině a půl podařilo obnovit průjezd levým jízdním pruhem, řada vozidel stojících v zácpě se stále táhla až k dálnici D1.

Další vážná nehoda, která si vyžádala uzavření dálnice v blízkosti hlavního města, se stala dopoledne na brněnské D1 na úrovni Čestlic. Průjezd od metropole směrem na Benešovsko dvě hodiny před polednem zablokovala srážka na dálničním kilometru 7,7, kde podle prvotních informací rozměrnější auto zezadu najelo pod kamion.

Zásah záchranářů si vyžádal i přistání vrtulníku – a hasiči měli i práci s vyprošťováním. Policejní odhad zde hovořil o uzavření dálnice do 11. hodiny – a skutečně byl po necelé hodině obnoven průjezd levým jízdním pruhem. I tak se zhruba pětikilometrová kolona začala hýbat jen velmi zvolna.

Zdroj: Youtube
Volby do EP na Kolínsku, volební místnost v obci Tři Dvory
V europarlamentu budou nově zasedat tři Středočeši
Ilustrační foto
Horolezce po pádu ze skály musel vyzvednout vrtulník
Policisté zadrželi 3 pachatele, kteří mají na svědomí majetkovou trestnou činnost.
Z firmy zmizely autodíly za 20 milionů korun