Podle nich nikdo nespáchal žádný protizákonný skutek. A to přes to, že při incidentu policisté z Poříčního oddělení PČR Třebenice z vody zachránili čtyři dospělé a čtyři děti. Všichni cestující do vody naskákali poté, co se loď převrhla.

„V případu se nestal žádný trestný čin ani přestupek. K události došlo při tom, kdy kapitán lodi otáčel plavidlo a zafoukal vítr, který ho převrhl,“ popsala vedoucí tiskového oddělení středočeské Policie ČR Vlasta Suchánková. „Plachetnice nemá žádný motor, proto nehrozí únik provozních kapalin a ekologická škoda. Vzhledem k hloubce, jaká v místě události je, nepředstavuje potopená loď žádnou překážku v plavební dráze. Vzhledem k tomu, že se jedná o soukromou loď, není její vyzvednutí záležitostí policie, ale jejího majitele,“ dodala vedoucí tiskového oddělení krajské Policie ČR Vlasta Suchánková.

K události se sjeli profesionální hasiči ze stanic Příbram, Dobříš a Jílové u Prahy a také dobrovolní z Chotilska společně s vodní záchrannou službou a Policií ČR.

Místo potopené plachetnice na Slapech.
Hasiči, vodní záchranáři a policie zachraňovali posádku z potopené plachetnice