Nehoda si vyžádala smrtelné zranění, sdělil Deníku krátce po nárazu Martin Buček z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic. Pražští záchranáři na twitteru upřesnili, že na místě zemřel 63letý řidič osobního auta. To na náklaďák najelo zezadu. Za jakých okolností k tomu došlo, budou zjišťovat policisté. Pomoci by měly i poznatky z pitvy těla, které z vraku museli vyprostit hasiči.

Buček upozornil, že v místě blízko zúžení kvůli opravě mostu přes Chlumeckou ulici, kde zdržení nyní bývá poměrně časté i za běžných okolností, nastal dopravní kolaps. „Směrem k dálnici D10 stojí kolona,“ připomněl Buček, že důsledky nehody pocítili třeba i řidiči mající z Pražského okruhu namířeno k Mladé Boleslavi; zablokován tedy nebyl pouze sjezd na hradeckou D11, představující klíčovou trasu pro směr na Nymbursko i Kolínsko.

Východní spojka, Štěrboholská spojka, ale i Jižní spojka – to vše byly klíčové dopravní tahy, na nichž auta v souvislosti s touto kolonou zůstávala stát v kolonách i poté, co se kolem místa nehody podařilo obnovit částečný průjezd. Uvízly zvláště kamiony; osobní auta projížděla levým pruhem snáz.

Komplikace podle původního odhadu Centra dopravních informací operačního odboru Policejního prezidia ČR mohly trvat do 13. hodiny – ještě před polednem však policie posunula předpokládaný čas na 14. hodinu. Nakonec dění na místě ukázalo, že prodlužovat čas potřebné nebylo.

Dopravní nehoda 6. června 2021 u Poděbrad, při které vylétlo auto z dálnice.
U Poděbrad vylétlo auto z dálnice. Ženu transportoval do nemocnice vrtulník