Už je ale čas počítat s nástupem skutečně zimních podmínek. Zledovatělé silnice je možno očekávat i během následujících nocí – a již od nedělního večera by se mohlo objevit také sněžení. A to i v níže položených oblastech!


K nejvážnější nehodě nedělního rána došlo půl hodiny po sedmé na dálnici D6 u Pavlova na Kladensku, kde si těžká havárie dodávky dokonce vyžádala uzavření desátého kilometru dálnice ve směru jízdy od Prahy na Nové Strašecí s odklonem veškeré dopravy na sedmém dálničním kilometru. Na dálnici přistával i vrtulník se záchranářskou posádkou; doprava na příjezdu do hlavního města nicméně omezena nebyla. Potřebná byla rovněž pomoc hasičů při vyprošťování. 

Ilustrační foto
Kouřit se nesmí i na zahrádkách v pasážích, upřesňuje ministerstvo


K ranní havárii spojené s vyprošťováním osob byli hasiči přivoláni také v Pyšelích na Benešovsku. Přesné okolnosti havárie zůstávají předmětem šetření. Další bouračka pak byla pro aktuální roční období přímo typická, byť souvislost se zimním počasím neměla. Stala se kolem osmé u obce Vlkava na Mladoboleslavsku, kde na silnici směrem na Loučeň osobní auto srazilo srnu.