Na místo byla vyslaná profesionální hasičská jednotka ze stanice Říčany s cisternovou automobilovou stříkačkou Mercedes Benz a rychlým zásahovým automobilem  Mitsubishi Pajero. Jako posilová jednotka byla vyslaná jednotka SDH Senohraby.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že v osobním vozidle se v době nehody nacházela jedna osoba, u které konstatoval lékař Zdravotnické záchranné služby zranění neslučitelná se životem.

Hasiči na místě provedli zajištění nehody, vyproštění osoby a protipožární opatření. Z důvodu většího úniku provozních náplní byl na místo vyslaný také automobil s kontejnerem na nebezpečné látky, za jehož pomoci byla provedena asanace vozovky.

„Příčina nehody je v šetření," uvedl Zdeněk Chalupa z policie pro Prahu venkov –  jih. Pravděpodobný důvod srážky na frekventované hlavní silnici I/3 s provozem přibližně 16 tisíc vozidel za 24 hodin  může napovědět pitva a prozkoumání vraku soudním znalcem.

Na rozdíl od sousedního okresu Praha - východ neeviduje letos Benešovsko od začátku roku žádnou smrtelnou nehodu. Úmrtí řidiče u Čechtic začátkem ledna bylo úmyslné. „Byl prokázaný sebevražedný úmysl řidiče, který  vozidlo použil jako nástroj k sebevraždě," uvedl Zdeněk Štěpánek z dopravní policie.