Na Benešovsku se v pondělí a v úterý nestala žádná nehoda, která by si vyžádala zranění nebo škodu nutnou nahlásit policii.

Benešovská dopravní policie pro dohled nad bezpečnostní silničního provozu dostala přidělené nové neoznačené vozidlo v civilním provedení se skrytými radary bez polepů Policie.  

Policisté kontrolují vozidla i osoby

Celé dopravně bezpečnostní opatření je zaměřeno především na kontrolu autobusové a nákladní dopravy a dodržování sociálních předpisů v dopravě. Při kontrolní činnosti budou policisté dohlížet na plynulost a bezpečnost silničního provozu.

Samozřejmě, že se v průběhu dopravních akcí policejní hlídky zaměří na dodržování pravidel silničního provozu a budou současně prováděné kontroly po odcizených vozidlech, věcech a pátrání po osobách.

Jedním z cílů dopravního opatření je také snížit počet dopravních nehod a nekázeň některých řidičů na pozemních komunikacích.

V pondělí bylo zkontrolováno několik set řidičů

První den 15. února se tohoto dopravního opatření za Středočeský kraj zúčastnili policisté z územních odborů a dále policisté z dopravního oddělení silničního dohledu a dálničních oddělení.

Při kontrolní činnosti dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL bylo ve Středočeském kraji zkontrolováno celkem několik set motorových vozidel.

O kompletních výsledcích této dopravně bezpečností akce s organizací TISPOL budeme informovat v příštím týdnu.

Jana Šteinerová, PČR Středočeského kraje