Zahraničního řidiče, který chodce srazil a ujel, vypátrala. Osobu ležící na krajnici jízdního pruhu pro pomalu jedoucí vozidla na 73,312 kilometru v katastru obce Dunice zahlédl ráno po 8. hodině  kolemjedoucí řidič.

V průběhu ohledání mrtvoly  a místa  začaly hlídky dálničního oddělení Bernartice pátrat po vozidle a jeho řidiči, který mohl být účastníkem dopravní nehody.

„Na odpočívadle s čerpací stanicí u Střechova byl nalezený Mercedes Benz Atego 815,  který jevil známky poškození, jež odpovídaly stopám zjištěným na místě," uvedla policejní mluvčí Diana Škvorová. 

Osmačtyřicetiletý řidič, který se podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem, byl pro důvodné podezření, že dopravní nehodu mohl zavinit a z místa úmyslně ujel, zadržený.

Totožnost usmrceného muže není známá. Sražený chodec byl vzhledem k panujícímu počasí nedostatečně oblečený. S identifikací by mohla pomoci  nařízená soudní pitva.

„Ve spolupráci okolních policejních oddělení a starostů  obcí u dálnice se uskutečnilo pátrání za účelem zjištění totožnosti neznámé mrtvoly, které bylo do nočních hodin negativní," upřesnila policejní mluvčí.

Ke střetu došlo za mlhy přibližně dvacet minut po půlnoci. Muž byl odhozený pravým předním obrysem a kovovou konstrukcí zpětných zrcátek. Cizinci podezřelému z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci hrozí až na šest let vězení.