Nákladní sedmitunový Liaz vezl po silnici III/1111 od Bystřice směrem k Jinošicím osm tun granulátu hnojiva. "Při vyhýbání protijedoucímu autu jsem sjel na krajnici a  převrátil se," uvedl nezraněný řidič, který z kabiny vylezl okénkem.

Protijedoucí řidič, podle svědků pravděpodobně stříbrné Škody Octavia, nezastavil a od nehody odjel.

„Měli jsme strach, co s ním je. Ale vylezl v pořádku," popsala Marie Neradová první okamžiky, když viděla, že se jim Liaz převrátil na kamenný plot. „Tolik hnojiva na trávu ale nepotřebuji. Nám roste dobře," okomentovala s nadhledem náklad vysypaný na zahradu.

„Hlavně, aby se nám vyteklá nafta nedostala do studny," projevil obavy její manžel.

Z poškozené nádrže vozu do příkopu unikaly pohonné hmoty, které benešovští profesionální hasiči zachycovali do plastových bazénků a později předali posádce dekontaminačního hasičského Iveca k odvozu k likvidaci.

„Přijedou úředníci z odboru životního prostředí a posoudí, zda bude nutné část kontaminovaného příkopu odbagrovat," informoval velitel zásahu Jaroslav Semerád majitele nemovitosti.

O přeložení nákladu se postarají pracovníci zemědělské společnosti, vozidlo převrací na kola a vytahuje z příkopu vyprošťovací jeřáby divišovské odtahové společnosti.

Míru zavinění nehody dopravní policie vyšetřuje.