Autobus s pravým předním kolem ve vzduchu a zadním levým na hraně příkopu blokoval vozovku směrem k nádraží, kde provoz u parkoviště odkláněl strážník votické Městské policie na silnici Sedlčany – Olbramovice a navazující hlavní tah Praha – Tábor. Z druhé strany na křižovatce komunikace k Božkovicím usměrňovala u uvízlého autobusu provoz hlídka votického obvodního oddělení Policie ČR.

V noci z pondělí na úterý nasněžilo v Olbramovicích pět až osm centimetrů mokrého sněhu. „Když jsme přijeli, byl tady samý led. Naštěstí jel okolo sypač, který křižovatku ošetřil a nechal hromádku posypu pro vyproštění autobusu," uvedl jeden z policistů.

Votická zásahová jednotka Sboru dobrovolných hasičů musela povolat vyprošťovací automobil, který nebezpečně nakloněné vozidlo stabilizoval a kolem 9. hodiny odtáhl.

Z kamionu cákal nafta

Podobnou nehodu řešili profesionální hasiči z Benešova a Vlašimi na dálnici D1 krátce po půlnoci, kde mezi Ostředkem a Hvězdonicemi na 29. km ve směru na Prahu havaroval kamion. Před benzinovou čerpací stanicí u Naháče částečně sjel mimo vozovku a došlo k masivnímu úniku nafty. Dálnice byla přibližně hodinu zcela uzavřená.

Sněžení bylo v úterý po ránu hlášeno na Berounsku, Kladensku, Mělnicku, Mladoboleslavsku a Rakovnicku. Na Benešovsku,  Příbramsku, Kolínsku, Kutnohorsku, Nymbursku a v okolí Prahy se vyskytovaly sněhové přeháňky. Teploty se pohybovaly mezi minus jedním a třemi stupni Celsia, na většině území bylo zataženo a foukal slabý vítr.

Na Kutnohorsku u obce Petrovice II havarovalo kolem sedmé hodiny nákladní vozidlo s nákladem živých krůt, které dopoledne čekali na přeložení do náhradního vozidla.

Mezi obcemi Hrusice a Mirošovicemi bouralo po osmé hodině osobní auto mimo vozovku. Zůstalo stát na hraně srázu a hrozil jeho sesun. Nehoda se obešla bez zranění. Po deváté hodině narazilo osobní auto v ulici Na Průhoně v obci Vestec do parabolického zrcadla. Nehoda se obešla bez zranění.

U Pacova v táže době zapadl nákladní automobil, mezi Třeboní a obcí Branná silničáři upozorňovali na zledovatělou vozovku, zrovna mezi Kamenicí nad Lipou a Pravíkovem, kde ledovku přikryl uježděný sníh. Před 10. hodinou se v Davli na náměstí srazila dvě osobní auta, o chvíli později další dvě mezi Kostelcem nad Černými Lesy a Stříbrnou Skalici. Nehody se obešly bez zranění.

U Věšína na Příbramsku v kopci v úterý dopoledne uvázly kamiony.