Tragická dopravní nehoda se stala v sobotu  krátce po půl druhé odpoledne. V úseku mezi autobusovou zastávkou a táhlou  levotočivou zatáčkou ve směru na Tábor, kde motoristům zakrývají výhled vzrostlé náletové křoviny a bilboard,  zatím z neobjasněných důvodů najel šestadvacetiletý řidič ve stříbrném vozidle VW Jetta s pražskou registrační značkou do protisměru.

Údajně měl zahájit předjíždění jiného auta. V tom  zpozoroval vozidlo jedoucí přímo proti němu.

„Strhl řízení prudce vpravo a vrátil se zpět do jízdního pruhu za vozidlo, které chtěl předjet," popsala policejní mluvčí Eva Stulíková začátek tragédie.

Spěchající mladík při manévru dostal smyk

Přibližně 150 metrů za autobusovou zastávkou vyjel částečně vpravo mimo vozovku a pravým bokem vozu narazil dvakrát do svodidel. Poté strhl řízení zase vlevo, vjel do protisměru.

Tam srazil předkem protijedoucího cyklistu.

Poté vjel ještě vlevo mimo vozovku, levým bokem vozu narazil do svodidel a zůstal stát v protisměrném jízdním pruhu.

Záchranářský vrtulník odletěl prázdný

„Následkem nehody utrpěl dvaašedesátiletý cyklista vážná zranění, kterým na místě bohužel podlehl. Řidič vozidla i jeho spolujezdkyně vyvázli z nehody nezraněni. Alkohol u řidiče vyloučili policisté na místě orientační dechovou zkouškou. Celková škoda byla předběžně vyčíslená na 170 tisíc korun," upřesnila policejní mluvčí Eva Stulíková.

Celý případ vyšetřují kriminalisté Územního odboru Benešov jako trestný čin usmrcení z nedbalosti.

 „Snaží se zjistit co nejpřesnější okolnosti tragické události. Proto se obracejí na všechny případné svědky se žádostí o pomoc a spolupráci. Apelují zejména na řidiče, kteří se v sobotu  zhruba pět minut po půl druhé odpoledne pohybovali po komunikaci I/3 ve směru Praha-Tábor.

Zejména pak v úseku dlouhé levotočivé zatáčky na úrovni Bystřice až do oblasti zhruba 150 metrů za autobusovou zastávkou a mohli tak zaznamenat něco nestandardního, aby neprodleně kontaktovali linku 158. Jejich svědectví může výrazně přispět k řádnému objasnění této nehody," požádala veřejnost o spolupráci policejní mluvčí.