Řidič osobního vozu měl v půl sedmé ráno podle vyjádření policie předjíždět vozidlo před sebou a dostat smyk, který ho vymrštil do kolejiště.

"Profesionální hasiči z Kralup nad Vltavou byli s jednotkou podniku správy železnic vysláni k dopravní nehodě do místní části Zeměchy. Podle oznamovatele tam osobní vozidlo sjelo ze silnice na železniční trať a následně do něj narazil motorový vlak," popsali situaci středočeští hasiči. Ve vlaku cestovalo sedm osob, které následně rozvezli kralupští dobrovolní hasiči do míst, kam cestovali.

"Sedmadvacetiletý řidič stihl z vozidla vystoupit, avšak během chvíle jel po trati osobní vlak, jehož strojvůdce nestačil zabrzdit," upřesnil Deníku policejní mluvčí Pavel Truxa s tím, že dechová zkouška jak u řidiče, tak u strojvůdce, byla negativní.

Tragická nehoda v obci Liblice.
Tragická nehoda mezi Boleslaví a Mělníkem. Náraz do stromu řidič nepřežil

"Na místě jsme ošetřili jednoho muže, který si stěžoval na bolest páteře," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková s tím, že muž byl následně převezen do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Událost si převzali drážní hasiči, kteří po odstranění vozidla z kolejiště provoz na trati do Slaného krátce před půl devátou obnovili.