"Kolem šesté hodiny ráno řidiči dvou osobních vozidel, kteří přijížděli po komunikaci I/3 ve směru od Prahy na Tábor chtěli odbočit do benešovské ulice Červené Vršky. V tu chvíli ale do nich zezadu narazilo další vozidlo přijíždějící ve stejném směru. Jeho řidič se patrně dostatečně nevěnoval řízení a nestačil dobrzdit," popsala mluvčí Policie ČR v Benešově Eva Stulíková.

"Řidička a chlapec si stěžovali na bolesti krku. Po ošetření na místě a zafixování krčním límcem je sanita převezla na vyšetření do nemocnice," potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová.

Ilustrační foto.
Práce silničářů v blízkosti dálnice proměnily D1 v parkoviště

Na místě kvůli úniku provozních kapalin zasahovali také hasiči HZS Benešov. "Předběžná škoda byla vyčíslena na více než 300 tisíc korun," dodala policejní mluvčí.

Po dobu šetření nehody byl provoz v těchto místech částečně omezen. Plně obnoven byl krátce před půl devátou. Přítomnost alkoholu v dechu řidičů vyloučili policisté provedením orientační dechové zkoušky. Případem se i nadále zabývají.

Pronásledované vozidlo zastavil až spadlý strom.
Hledaný muž se prozradil rychlou jízdou. Dopravní policisté pak stříleli