Zprvu se řidičům dařilo kolem havarovaných vozidel proplétat, byť s obtížemi, následně však policisté dálnici v místě nehody uzavřeli. S odklonem dopravy na souběžnou silnici II/608 na exitu 9-Úžice. Před ním se však vytvořila velmi dlouhá kolona spojená s citelným zdržením.

Pravým pruhem a po zpevněné krajnici se však dalo projet už po osmé, byť na rychlosti rozjíždění kolon se to projevovalo jen pozvolna.

Na D10 došlo k hromadné nehodě.
Hromadná nehoda zablokovala dálnici D10

Dopravu v této oblasti Prahy-východ navíc zkomplikovala srážka nákladního a osobního auta na silnici I/9, k níž došlo u obce Sedlec čtvrt hodiny před osmou. Nehoda se obešla bez zranění, avšak nikoli bez kolon – byť místo zůstalo průjezdné. Ani po dojezdu do Prahy motoristé mířící do metropole od severu neměli vyhráno. Čekala na ně v Liberecké další kolona. Tu měl na svědomí střet dvou osobních aut s omezením průjezdu jedním jízdním pruhem.

Vážné komplikace přinesla ranní nehoda také východně od hlavního města. Stala se po půl sedmé na silnici II/101 v Modleticích. Tam se v křižovatce u areálu Kärcher střetly nákladní a osobní auto, přičemž se dokonce hasiči museli postarat o vyprošťování. Důsledkem nehody byl nejen kolaps na frekventované silniční spojnici Jesenice a Říčan, ale problémy se přenesly i na Pražský okruh. Také tam se vytvořila kolona kvůli těžkostem řidičů potřebujícím sjet z této dálnice D0 právě směrem na modletickou průmyslovou zónu a Říčany.

Na stejné silnice II/101 se navíc na Praze-východ stala nehoda také u obce Jirny, kde se před sedmou hodinou srazily nákladní a osobní auto – a na místě museli zasahovat i zdravotničtí záchranáři.

Na dálnici D8 havarovala dvě nákladní auta.
Dálnici D8 uzavřela nehoda dvou nákladních aut

Nakolik se na sérii ranních bouraček podepsalo počasí s deštěm, postupně přecházejícím ve sněžení, zůstává předmětem policejního šetření.

Ilustrační foto
Senior v protisměru zavinil nehodu na D8