„Ve čtvrtek 21. ledna dopoledne zajišťovala policejní hlídka dálničního oddělení z Bernartic porouchané vozidlo odstavené na krajnici,“ připomněla mluvčí Policie ČR Benešov Veronika Čermáková.

Policejní auto mělo předpisově rozblikané majáky doplnění varovnými světly. Ani to ale nestačilo. Uvedeným místem totiž projížděl řidič v dodávce a ze zatím nezjištěných příčin částečně najel na krajnici.

„Pravou přední částí narazil do levé zadní části policejního vozidla, v němž právě seděl policista a prováděl lustraci odstaveného vozidla a jeho řidiče,“ sdělila mluvčí s tím, že při kolizi utrpěli zranění jak policista, tak řidič dodávky. Oba pak skončili v péči zdravotníků záchranné služby, která je převezla do benešovské nemocnice.

Ilustrační foto.
Na dálnici D1 srazila dodávka muže. Na místě zemřel

Následkem střetu policista ve vozidle i řidič dodávky utrpěli zranění, se kterými byli následně převezeni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

„Dechová zkouška u řidiče dodávky i policisty byla negativní. Okolí místa nehody na dálnici D1 bylo ve směru na Prahu průjezdné v omezeném režimu a provoz byl plně obnoven krátce před polednem,“ dodala Veronika Čermáková s tím, že okolnosti a příčina dopravní nehody jsou dál předmětem šetření.