Po střetu čtyř osobních aut, k nimž pak ještě přibylo páté, zůstaly neprůjezdné dva jízdní pruhy a projet se dalo pouze odstavným pruhem. Vytvořila se rychle narůstající kolona. Po osmé hodině policisté zaznamenali, že dosahovala až na dálniční kilometr 7,8. O další hodinu později pak měřila již devět kilometrů. Vzhledem k doslova „zasekané“ staré silnici přes Rudnou se od Loděnice nabízely spíše objízdné trasy po menších silnicích – například přes obce Nučice a Ořech.

Kotlíkové dotace. Ilustrační foto.
Kotlíkové dotace byly přiděleny podle zfalšovaných údajů. Šetří to policie

Dálniční nehoda se na Praze-západ stala také na D7; na nájezdu ve směru od Kněževsi. Půl hodiny před sedmou ranní tam havarovala dvě auta; nákladní a osobní. Ušetřen komplikací nezůstal ani region Prahy-východ. Nehoda tří osobních aut se stala na příjezdu do metropole po D1 od Benešovska; na sedmém kilometru. Příčiny všech nehod – včetně zjišťování, nakolik se na nich mohly podepsat vlivy počasí – zůstávají předmětem šetření policie.

Koloně se pak při ranní jízdě nevyhnuli ani řidiči mířící do hlavního města po D10 od Mladé Boleslavi. V tomto případě však zdržení neměla na svědomí bouračka: provoz se zahustil v důsledku zúžení u sjezdu na Brandýs nad Labem.

Celníci odhalili velkou zásilku padělků pro kadeřnictví
Celníci odhalili velkou zásilku padělků pro kadeřnictví