Při střetu s osobním autem se tam v šest ráno převrátil kamion – a tato havárie se neobešla bez pomoci zdravotnických záchranářů. Vytvořila se rychle narůstající kolona spojená s desítkami minut zdržení, jež s postupujícím rozedněním začala přerůstat v kolaps. Potíže se přenesly i na okolní komunikace; projevily se i na příjezdu do Prahy po dálnici D11.

Po sedmé ranní se potíže objevily na Praze-východ také na příjezdu do metropole po dálnici D8 v omezení u Zdib. Problém přinesl na druhém dálničním kilometru propad vozovky spojený s havárií osobního auta. Událost, po níž zůstal neprůjezdný levý jízdní pruh, se obešla bez zranění – čekací doby v kolonách se ale protáhly přes hodinu. Zácpa se však na D8 objevila už před nehodou – již po půl sedmé policisté upozorňovali na velmi dlouhé zdržení v koloně mezi kilometry 10,1 a 1,1 spojené s popojížděním zhruba 20kilometrovou rychlostí. 

Další nehoda osobního auta a nákladním přibrzdila po sedmé ranní provoz také na Praze-západ. V tomto případě se jednalo o příjezd do hlavního města po D5 od Berouna. Při střetu na dálničním kilometru 5,5 se nikomu nic nestalo, avšak zůstal neprůjezdný pravý jízdní pruh.

Rozsáhlý požár zničil známý motorest na dálnici D10
Motorest u dálnice zřejmě vzplanul od komína