Nehoda vojenského autobusu Iveco s osobním autem Škoda Octavia se stala před 16. hodinou na 15. kilometru silnice I/3. Záchranáři na místě poskytli ošetření dvěma lidem.

„U první osoby má lékař podezření na poranění hlavy a mozku. U druhé šlo o bolesti břicha. Obě byly transportovány Fakultní nemocnice v Motole v Praze,“ sdělila mluvčí středočeské záchranné služby Monika Nováková.

Středa 15. června 2022: nehoda na obchvatu Olbramovic
Silnice smrti na Benešovsku dostála svému označení, zahynulo tam pět lidí

Podle policie utrpěl středně těžké zranění řidič osobního vozidla a lehčí zranění jeho spolujezdec. Cestující v autobuse vyvázli všichni bez zranění.

„Dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem vyšetřování,“ doplnil mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Další nehoda v koloně

K dalšímu karambolu došlo o 350 metrů dál ve směru na České Budějovice. Při otáčení do protisměru z kolony pomalu popojíždějících či stojících vozidel pak narazil automobil Volkswagen Golf Variant do policejního auta.

Ilustrační foto.
Auto srazilo ve Vlašimi nezletilou dívku. Letěl pro ni vrtulník

„Byla to moje hloupost, policisté jeli pod majáky,“ kál se starší řidič Golfu. „Auto je na odpis,“ konstatoval smutně muž sedící v Golfu.

Policejní Škodě Octavia náraz pomačkal dveře na pravé části vozu. "Na místě jsme ošetřili jednoho muže, který si stěžoval na bolest hlavy, měl naraženou krční pater. K dovyšetření byl převezen do benešovské nemocnice," uvedla mluvčí záchranky.

Zdroj: Deník/Zdeněk Kellner

Silnice I/3 byla u Benešova zavřená v obou směrech a veškerý provoz policisté směrovali přes ulice města. V Benešově se v několika ulicích vytvořily dlouhé pomalu jedoucí nebo stojící kolony.