deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Jaroslav Kára

sportovní redaktor

Pocházím z malého města na západě Čech jménem Bor u Tachova. Do Brna mě přivedlo studium žurnalistiky na Masarykově univerzitě, i když mnohem víc mě pohltila Fakulta sportovních studií, na kterou jsem chodil souběžně. Tak se mi tu zalíbilo, že jsem se rozhodl zůstal. Manželku Karolínu jsem si do Brna přivedl z Ostravy a užíváme si krásy teď už našeho města.

Deník / VLP Externista

Do Deníku jsem nastoupil už v roce 2008 a přes pozici externisty a redaktora jsem se stal vedoucím krajské sportovní redakce Deníku na jižní Moravě a Vysočině. Na starosti mám tak kromě psaní také výběr témat, o kterých píšeme, a řízení chodu sportovního oddělení. Veškeré stresy mi tam nahrazuje parta skvělých kolegyň a kolegů.

Deník / VLP Externista

Můj největší zážitek je spojený se setkáním s jednou z největších sportovních osobností naší historie. Měl jsem tu čest, že jsem se jako redaktor setkal s legendárním fotbalistou Josefem Masopustem den před velkolepou oslavou jeho osmdesátých narozenin. Krásně jsme si popovídali u třetinky piva. Za odměnu a vrchol mé práce považuji účast na olympijských hrách v Soči v roce 2014.

Deník / VLP Externista

Když jsem začínal, svěřil mi tehdejší vedoucí fotbalovou Zbrojovku, což byla pro mě jako eléva obrovská čest. Psaní o brněnském klubu mi zůstalo a vytvořil jsem si k němu vřelý vztah, i když se mu tolik nedaří. Rád si ovšem při psaní odběhnu k jiným sportům, s dráhovými cyklisty brněnské Dukly objíždím evropské i světové šampionáty, baví mě spolupráce s brokovými střelci, zalíbení jsem našel taky v bojových sportech.

Deník / VLP Externista

Samozřejmě si nejraději pohovím vedle manželky se skleničkou vína. Tu má tedy ona, já volím vychlazené pivo. Jinak po psaní o sportu relaxuji aktivním sportem. Amatérsky se věnuji triatlonu především na halfironmanských distancích, jednou jsem okusil i celého železňáka. Kdysi jsme s novináři taky vytvořili tým malého fotbalu s názvem Mediální mrchy, kde mám mezi skvělými hráči možnost nosit kapitánskou pásku. Tedy vzal jsem si ji sám. :-)

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků jižní Moravy:

Prozkoumejte jiný region ČR: