A stačí k tomu pouze usednout ke svému počítači a na webových stránkách Benešovského deníku www.benesovsky.denik.cz dávat svému favoritovi, ať už miminku měsíce či roku, svůj hlas. Nebo vzít noviny a z pondělního, středečního a pátečního vydání vystřihávat kupony pro nejsympatičtějšího prcka ledna, a v úterý, čtvrtek a sobotu pro miminko roku.

Hlasování o miminko měsíce a roku

O nejvyšší příčku v anketě Nejsympatičtější miminko ledna se zatím, týden před ukončením hlasování dělí Petr Eichler z Kozmic a Andrea Filipová z Jankova. Na webu jim jejich fandové do této chvíle naklikali téměř stejný počet hlasů. Zatímco malý Péťa má zhruba 3150 hlasů, Andrejka má jen o deset hlasů méně. Dalším, kdo by mohl v těchto chvílích obsadit „medailové" místo je Alžběta Kočová z Vlašimi. Ta má na svém webovém kontě prozatím bezmála devět set hlasů.

Druhou anketou, v které mohou čtenáři Benešovského deníku hlasovat pro dětského soutěžícího, je hlasování o Miminko roku 2013. Tam je pořadí na prvních třech místech v těchto dnech následující.

Zlatou medaili by se svými, více než osmi tisíci hlasy získal Jonáš Kamarýt z Trhového Štěpánova. Doslova na paty mu šlape Ema Miffková z Vlašimi, která za Jonášem pokulhává jen o pár stovek hlasů. Ovšem na rozdíl od něho má už poměrně tučné konto, co se týká hlasovacích kuponů. Třetí, kdo drží s předešlými dvěma prcky krok, je Denisa Kahounová z Býkovic u Louňovic pod Blaníkem A to i přes fakt, že od první příčky ji dělí téměř čtyři tisíce hlasů.

Vítěz bude jasný až v pátek 28. února

Do konce hlasování obou anket zbývá ještě týden. Jestli vyhraje titul miminko měsíce Alžběta, Andrea, Anna, Daniel, Filip, Jakub J., Jakub G., Petr E., Petr Š. nebo Vítek a titul miminko roku Adam, Aneta, Denisa, Ema, Jonáš, Josef, Kristýna, Magdalena, Natálie, Tereza, Václav či Viktorie ukáže až pravé poledne 28. února.

Proto si sedněte ke svému počítači či notebooku a pošlete hlas některému z nominovaných miminek. Stejně tak můžete vzít dnešní noviny, z nich vystřihnout hlasovací kupon pro miminko roku, na něj napsat jméno svého favorita a poslat poštou, nebo osobně doručit do redakce Benešovského deníku.

Miminko měsíce
1. Andrea Filipová ⋌3190 hl.
2. Petr Eichler ⋌3150 hl.
3. Alžběta Kočová ⋌880 hl.
4. Filip Hodulák ⋌710 hl.
5. Jakub Jursík ⋌370 hl.
6. Daniel Krejčí ⋌170 hl.
7. Jakub Gruber ⋌160 hl.
8. Petr Šrámek ⋌120 hl.
9. Anna Kapková ⋌50 hl.
10. Vítek Novotný ⋌30 hl.

Miminko roku
1. Jonáš Kamarýt ⋌ 8300 hl.
2. Ema Miffková ⋌7700 hl.
3. Denisa Kahounová ⋌4100 hl.
4. Kristýna Forejtová ⋌3400 hl.
5. Adam Breburda ⋌2500 hl.
6. Viktorie Vokounová ⋌2300 hl.
7. Magdalena Prudká ⋌1300 hl.
8. Josef Drda ⋌600 hl.
9. Aneta Hozmanová ⋌600 hl.
10. Václav Lonský ⋌500 hl.
11. Teraza Votrubová ⋌200 hl.
12. Natálie Vondráčková ⋌200 hl.

Počty hlasů jsou pouze orientační.