„Můžu vám říct, že jsem ráda, že už to skončilo. Hlasovat vlastně dva měsíce v kuse je docela náročné,“ postěžovala si s úsměvem Eva Kadeřábková s tím, že především babičky a dědečkové se moc nevyspali. Aby měl jejich vnouček, co nejvíce hlasů, vstávali k počítači i v noci.

„Děda měl nařízený na každou hodinu budík, vstal, dal Adámkovi hlas a zase si šel lehnout. A takhle to dělal celý leden, kdy se hlasovalo pro miminko prosince, a teď v únoru, kdy byla anketa o absolutního vítěze roku,“ vysvětlila mladá maminka.
Bratr skupoval novinové stánky
Ani bratr Adámkovo mámy neměl na růžích ustláno. Ten podle slov Evy zase skupoval v okolí všechny novinové stánky a vystřihoval hlasovací kupony.
„Nejvíc to prožíval bráška. Každý den mi volal kolik má hlasů náš Adámek a jak jsou na tom ostatní prckové,“ zavzpomínala mamka Eva.
Druhé místo soutěživého strýčka trochu zklamalo. Odměnou mu prý ale bude mísa plný chlebíčků, které si v legraci u mladší sestry za dvou měsíční snahu objednal.
Poděkování v podobě oběda, v některé z nedalekých restaurací, čeká i na obětavé prarodiče. I oni si podle slov Evy a Jiřího zaslouží odměnu.
Za měsíc, od doby, co vyšel o malém Adámkovi v Benešovském deníku první článek, udělal klučík ohromné pokroky.
Adámek už nosí velikost 62 až 68
„Každý den sledujeme, jak roste nebo co umí nového. Začíná se smát, pobrukovat si. Že už to není takovéto malinké miminko, co jsme si před pár týdny přivezli z porodnice, se nejvíc pozná na oblečení. Jeden den mu dám něco na sebe a ono je mu další týden už malé,“ zkonstatovala drobná blondýnka a doplnila, že teď má Adámek velikost oblečení 62 až 68.
„Konečně už také můžeme chodit s kočárkem na procházky,“ uvedla s radostí v hlase Eva.
Kvůli špatnému počasí nemohli chodit dlouho ven. Pobyt na čerstvém vzduchu se tak omezoval pouze na cestu do auta a z auta. Teď je to ale jiné. Každý den vezmou kočárek, yorkšírského teriéra a hurá ven. A jak přiznala mladá maminka, moc si to užívají.
Nejdůležitější je, že je Adámek zdravý
„Druhé místo je skvělé, ale nejdůležitější je pro nás Adámek. Že je zdravý, že roste, že je spokojený. A třeba někdy v budoucnu k němu přibude ještě jeden bráška nebo sestřička. Ale to všechno ukáže čas,“ uzavřela návštěvu v redakci Benešovského deníku šťastná a spokojená maminka.

VIZITKA

Miminko ⋌Adam Kadeřábek
Matka ⋌Eva Kadeřábková
Otec ⋌Jiří Kadeřábek
Datum a čas porodu ⋌25. 12. v 9.24
Váha a míra ⋌3,16 kg a 50 cm
Sourozenci ⋌jedináček
Bydliště ⋌Olbramovice