Vondroušová se v semifinále utká s nasazenou čtyřkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny, s níž třikrát prohrála a loni ji na antuce v Římě poprvé porazila. Ukrajinská vítězka Turnaje mistryň z roku 2018 hrála už před čtyřmi lety v Riu de Janeiro, kde se postarala o senzaci vyřazením Sereny Williamsové, ale ve čtvrtfinále prohrála s Petrou Kvitovou. Druhou dvojici tvoří přemožitelka Barbory Krejčíkové Švýcarka Belinda Bencicová a Jelena Rybakinová z Kazachstánu.

Markéta Vondroušová.
Pyšná Vondroušová uzemnila hejtry. Odpadlík táhne za olympijskou medailí

V ženském deblu není nouze o překvapení a Krejčíková se Siniakovou jsou jediným z osmi nasazených párů, který zůstal ve hře. Roli jedniček chtějí potvrdit i v semifinále, ale Rusky Jelena Vesninová a Veronika Kuděrmětovová je letos zastavily ve čtvrtfinále Wimbledonu, přestože musely odvracet čtyři mečboly. Rusky pak na londýnské trávě došly až do finále.

Střelci v akci

Vicemistr Evropy ve střelbě na trap Lipták je po třech z pěti sérií jedním z pěti střelců, kteří minuli jen jednou. David Kostelecký má na kontě dvě chyby, stejně jako v roce 2008, kdy získal v Pekingu zlato. Letošní soutěž je však mnohem kvalitnější, přesto má i on reálnou šanci dostat se mezi nejlepší šestku, která si to od 8:30 SELČ rozdá o medaile.

Plážového volejbalistu Ondřeje Perušiče na olympijských hrách propustili z izolace.
Pozitivního Perušiče pustili z izolace, s parťákem zabojuje v písku o medaili

Kanoistka Tereza Fišerová projela v kvalifikaci trať vodního slalomu čistě a připsala si třetí nejlepší čas. Byla dokonce lepší než sedminásobná mistryně světa Jessica Foxová z Austrálie, která v každé jízdě dvakrát chybovala. Nejlépe si v obou kvalifikačních kolech počínala mistryně světa z roku 2017 Britka Mallory Franklinová. Čtvrteční semifinále začne v 7:00 SELČ, finále s desítkou nejlepších o necelé dvě hodiny později.

Jediná česká loď ve finále

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek je jedinou českou lodí, která postoupila do finále A a ve čtvrtek tak mají jisté přinejhorším šesté místo. Tři medailové lodě z posledního mistrovství světa budou pravděpodobně nad jejich síly. Irští mistři světa Fintan McCarthy a Paul O\'Donovan zajeli v semifinále nejlepší čas všech dob 6:05,33 a také Italové a Němci byli o hodně rychlejší než česká dvojice. Reálný je ale boj o čtvrté místo s Belgií a Uruguayí.

 Český fleretista Alexander Choupenitch se raduje z vítězství v utkání o bronz na LOH v Tokiu.
Bronzový Choupenitch: S mamkou jsme si nic neřekli, jen jsme oba brečeli

Golfisté rozehrají svůj čtyřkolový turnaj a mezi šedesátkou startujících bude poprvé na hrách i český zástupce Ondřej Lieser. První hráč světového žebříčku Španěl Jon Rahm o účast přišel kvůli koronaviru, ale i bez něj bude turnaj přehlídkou golfových hvězd. Mezi ty nejzářivější patří Američan Colin Morikawa, který týden před hrami vyhrál britské Open a domácí Hideki Majucama, jenž letos v Augustě oblékl zelené sako pro vítěze Masters.

Perun povstal

Olympijského startu se přece jen dočkají čeští plážoví volejbalisté. Ondřeji Perušičovi ve středu skončila koronavirová karanténa, takže může s Davidem Schweinerem nastoupit proti mexickému páru José Rubio, Josué Gaxiola. Češi už mají na kontě kontumaci s lotyšskou dvojicí a jedině výhra je může reálně udržet ve hře o postup do vyřazovací části. Po týdnu bez tréninku však sami uznávají, že to bude těžký úkol.