Krejčíková společně s Kateřinou Siniakovou potvrzují v Tokiu roli nasazených jedniček ve čtyřhře. V dnešním semifinále si poradily i s ruským párem Jelena Vesninová a Veronika Kuděrmětovová 6:3, 3:6, 10:6 a v neděli je čeká velké finále.

"Chtěly bychom dovézt zlato, kéž by to vyšlo, ale je to hrozně daleko. Je ale fajn, že dovezeme aspoň jednu medaili," řekla Krejčíková.

Stříbrný David Kostelecký (vlevo) a zlatý Jiří Lipták.
Z outsidera může být vítěz, smál se zlatý Lipták. Stále mi to nedochází

Češky oplatily Ruskám porážku z čtvrtfinále letošního Wimbledonu, kdy měly v rozhodující sadě dokonce čtyři mečboly, ale nevyužily je a nakonec padly.

Ve finále se střetnou se Švýcarkami Belindou Bencicovou s Viktorijí Golubicovou.

"Já budu v neděli brečet, ať to bude zlato, nebo stříbro. Jak jsem brečela po prohře s Belindou (Bencicovou), protože mě to hrozně mrzelo a došly mi síly, tak budu brečet zase. Tak hluboký to je a emociálně silný," prohlásila Krejčíková.

Český brokový střelec Jiří Lipták získal olympijské zlato.
Senzace na střelnici: olympijské zlato i stříbro pro Čechy. Tenistky ve finále

Krejčíková se Siniakovou v Tokiu minimálně napodobí Janu Novotnou s Helenou Sukovou a Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou, jež ve čtyřhře vybojovaly olympijské stříbro. Před pěti lety v Riu se o jeden ze tří tenisových bronzů zasloužil pár Barbora Strýcová, Lucie Šafářová.