Už počtvrté totiž získal hudební cenu Benešovský Otík.

Tu udělujete svým oblíbencům vy, čtenáři Benešovského deníku. A Vlastovi jste ji přiřkli čtyřikrát po sobě! To se zatím nikomu jinému nepovedlo.

Právě Vlasta Horvát je prvním z celkem čtyř laureátů Benešovského Otíka 2012, který si cenu převzal. Do dalšího dekorování nejúspěšnějších zasáhla vyšší moc. Vítězní interpreti totiž onemocněli chřipkou. Proto snímky z předávání cen a povídání s nimi přineseme později.

Vlastovi drželo palce nejvíc čtenářů tištěné podoby Benešovského deníku i těch, kteří ho sledují na internetu. Do redakce dorazilo rovných 140 kuponů s jeho jménem. Dalších 2921 hlas posbíral na www.benesovsky.denik.cz.

Právě tam lze také najít všechny dosažené výsledky.

A co pro Vlastu Horvátha, zpěváka z Vranova, který se do povědomí celého Česka výrazně zapsal suverénním vítězstvím v druhém ročníku televizní soutěže Česko hledá SuperStar v polovině roku 2005, vítězství v Benešovském Otíkovi znamená?

Jakkoliv by mohlo vypadat, že čtenářská cena je pro Vlastu už naprosto běžnou záležitostí, zpěvák to tak rozhodně nevnímá.

„Tady nejde ani tak o cenu jako takovou, o ten předmět, který ji reprezentuje, ale o to, že za ní stojí přízeň fanoušků a toho si opravdu hodně vážím," uvedl pětatřicetiletý bard z Vranova. „Dokonce některé lidi, kteří mi posílají hlasy, osobně znám. Vím, jak jsou obětaví, a proto si toho strašně moc vážím," připomněl.

Vlasta zná osobně jen část týmu, který mu drží palce a podporuje ho. Se všemi, tedy i anonymními, však komunikuje na stránkách svého fanklubu. Přízeň a ocenění bere jako velký závazek vůči svým fanouškům. A zůstává nohama na zemi. Prezidentem, nebo jen politikem, by se stát rozhodně nechtěl.

„O tom jsem ani setinu vteřiny neuvažoval. Politice nerozumím a ani se o ní moc nezajímám. Na to musí mít člověk jinou povahu a musí mít velké ego. A do téhle kategorie já rozhodně nespadám," vysvětlil.

Celý rozhovor se čtyřnásobným držitelem čtenářské ankety Benešovský Otík, přineseme příští týden v pátek 1. února.