Vánoční atmosféru si v městské výstavní síni společně vytvořili všichni, kteří se potkali minulý pátek na neformálním zahájení adventní a vánoční výstavy prací studentů zahradnického oboru zemědělské školy.

„Snažíme se vytvořit takový mezigenerační a komunikační most, díky této výstavě a přidruženým akcím. Během adventních dnů budou moct zájemci navštívit tématické, vánoční akce nejen v síni," uvedla Jaroslava Balleková z Muzea umění a designu, které společně se střední zemědělskou školou a městskou knihovnou první ročník projektu připravili.

„V rámci prvního ročníku projektu komunikačních mostů bylo nastartováno setkávání generačních skupin, které se potkávají, tvoří anebo sdílejí společný zážitek," řekla Jaroslava Balleková z muzea v Benešově.

V prostorách benešovské polikliniky si mohou návštěvníci nejenom prohlédnout výzdobu od studentů, ale i po celou dobu vánočního období také ojedinělý vánoční strom poskládaný z knih.

Netradiční dopoledne v síni budou pokračovat až do posledního adventního pátku.

„Šestnáctého prosince se k tomuto setkání přidají klienti domů pečovatelské služby. Věnovat se jim budou zkušení floristé a připraven pro ně bude speciální program v prostorách audiovizuálního oddělení knihovny," dokončila Jaroslava Balleková.

Výstava, která je pro veřejnost otevřená ve všedních dnech od osmi do osmnácti hodin, potrvá do konce roku.

Již dnes se mohou příchozí těšit na další dopolední program, kdy uvidí různé vánoční styly.

Příští pátek zájemce potěší zdobení vánočního stromu v proměnách času a během posledního adventního pátku se představí štědrovečerní prostírání.

Vánoční výstavu doprovází také expozice, která je pojmenovaná Salon výtvarníků Benešovského regionu.