Jen o dva týdny později v renomované soutěži pro mladé akordeonisty v německém Klingenthalu znovu zabodoval a první místo v kategorii do 10 let bylo jeho. V letošním roce se klání zúčastnilo téměř 40 sólistů z České republiky a Německa ve čtyřech věkových kategoriích. Jelikož za sebou Viktor Stocker na dalších místech zanechal starší soutěžící, přivezl si i zvláštní cenu poroty pro nejmladšího oceněného hráče celé soutěže.

„Viktor je nadaný žák, nechybí mu ale ani velká píle. Účast na každé mezinárodní soutěži pak přináší důležitou inspiraci a podněty pro další práci,“ říká Jiří Neužil, učitel ze Základní umělecké školy ve Vlašimi, který ho na obou soutěžích doprovázel.

Mladý akordeonista chce svým hraním rozdávat i radost a tak se svým kamarádem, Martinem Kotem, studentem pražské konzervatoře a laureátem mnoha mezinárodních soutěží, zahrál například na festivalu Preludium Aloise Motýla v Šumperku. V úterý 19. března pak vystoupí vedle studentů Pražské konzervatoře na koncertu v Běchovicích. A také ve svých domovských Kladrubech u Vlašimi je zván na nejrůznější kulturní akce.

V letošním roce Viktora Stockera čekají kromě soutěže základní umělecké školy i další mezinárodní soutěže u nás i v zahraničí. Pod vedením profesora Pražské konzervatoře Ladislava Horáka se o letních prázdninách pak chystá na mistrovské kurzy v Třeboni.

Kultovním dílem A. S. Puškina úspěšně navázal Benešovský literární festival 2019 na předešlé ročníky.
Benešovský literární festival byl zahájen Evženem Oněginem
Příjemné setkání se dvěma vzácnými hosty připravilo Gymnázium Benešov. Do kavárny Na slovíčko zavítali Jakub a Lenka Szántó, novinářka a scenáristka a její manžel, reportér pro ČT z Blízkého východu.
Nejdůležitější při mé práci je umět se v dané chvíli správně rozhodnout