Krajský úřad ve čtvrtek 13. června upozornil na program již tradičního Středočeského kultního léta v GASK, který vybízí k cestě do Kutné Hory od sklonku června po konec července.

„Letos pořádáme už pátý ročník Středočeského kulturního léta a já jsem rád, že tento výjimečný prostor každý rok ožívá zajímavými programy,“ připomněl krajský radní pro oblast kultury a památkové péče Karel Horčička (ČSSD).

Dění v GASK pozorně sleduje; tato instituce, v niž se proměnilo někdejší České muzeum výtvarných umění, totiž funguje jako jedna z příspěvkových organizací kraje.

V kapli Božího těla první červnovou sobotu zahrálo PRELUDIUM houslistky Gabriely Vermelho a kapely GaRe.
Mezinárodní hudební festival Kutná Hora 2019 je minulostí

„Dramaturgie je koncipována tak, aby si z nabídky vybral každý,“ zdůraznil Horčička představy, s nimiž je program kulturního léta v zahradách někdejší jezuitské koleje připravován: cílem je přinést pestrou nabídku rozmanitých hudebních žánrů i zábavy pro všechny věkové kategorie.

„Prázdninový“ program kulturního léta v zahradách GASK startuje již během posledního červnového pátku multižánrovým hudebním festivalem MultiFest; vyvrcholí pak poslední pátek v srpnu umělecko-zábavným odpolednem v rámci projektu Cirkus jinak.

Vstupenky jsou prozatím k mání na akce pořádané v červnu a v červenci – na MultiFest a na Čechomor. Koupit je lze na předprodejních místech Tickerpotrtalu (v Kutné Hoře v infocentru na Palackého náměstí). V GASK pak budou vstupenky k dispozici na pokladně v den konání akce – a hodinu před zahájením u vstupu do areálu z Kremnické ulice.

Středočeské kulturní léto v GASK
- 28. června – MultiFest: vystoupení zpěváka, skladatele a textaře Pavla Callty (od 15.30), následují poprocková zpěvačka, skladatelka a herečka Olga Lounová, Dalibor Janda a vrcholem bude koncert Petra Koláře (od 20.00)

- 12. července – koncert skupiny Čechomor

- 23. srpna – bubenická show v podání Royal Squad a koncert Kláry Vytiskové s Klara & The Pop

- 30. srpna – Cirkus jinak: multižánrový projekt propojující umění pouličních umělců, cirkusových artistů, herců a muzikantů (například s pouliční akrobatickou show, akrobacií na šálách, bublinovou show…)

Zdroj: Galerie Středočeského kraje

U jezera Katlov si děti užily den plný zábavy.
Na tradičním dni děti s Jakubem Vágnerem vystoupila kapela No Name