Teď se přehlídka zase stěhuje. Už popáté. Největší letní setkání fanoušků muziky, četby, tance či divadla se v následujícím, třináctém ročníku přestěhuje opět k řece, podle níž dostala název. Tentokrát zakotví ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku.

„Novým místem se vracíme k řece a atmosféře, která festival vždy odlišovala. Atmosféra Sázavafestu je pro nás víc, než jeho velikost," řekl ředitel festivalu Pavel Kloupar.

V nadcházejícím ročníku přivítá návštěvníky festivalu jedinečné prostředí zámeckého lesoparku ve Světlé nad Sázavou, který je v centru městečka a zároveň v těsné blízkosti řeky.

„Starosta Světlé měl o festival zájem. Nabídl nám genius loci, který splňuje i naše požadavky na logistiku a vrátí festivalu to, co se z něj trochu vytratilo, a to neopakovatelnou atmosféru," míní Kloupar s tím, že Světlá je z dnešního pohledu ideální.

„Projevili jsme zájem o festival a jsme rádi, že jsme se domluvili. Věříme, že Sázavafest bude velkým přínosem nejen pro Světlou, ale pro celý region," řekl starosta Světlé Jan Tourek.

Festival nabídne v nových podmínkách lepší servis a především velmi pestrý doprovodný program, který bude jak ve festivalovém areálu, tak ve stanovém městečku.

Vedle klidové zóny vznikne fun zóna poskytující nepřeberné množství tradičního i originálního vyžití a zábavy. Nový ročník bude také stoprocentně bezbariérový a nabídne handicapovaným v případě potřeby asistenty.

Všechny návštěvníky přivítá multikulturní festival heslem Přijeď a užívej si.

Karel Chlumec