„Vlašim je moje srdeční záležitost. Díky paní Kubíkové z Muzea Podblanicka jsem měl možnost se ve Vlašimi představit mnohokrát. Již jsme si párkrát před koncertem říkali, že by bylo dobré udělat příští rok pauzu, aby nebylo přepustinováno. Když jsme to ale oznamovali divákům na koncertě, tak nám to nedovolili s tím, že bez našeho koncertu by to nebylo ono. A to je pro mě obrovský závazek a pochvala toho, co děláme. Nemohu přece zklamat posluchače, kteří jsou s námi již tak dlouho a tolik si jich vážím,“ vyznal se operní pěvec.

Desátý ročník Mezinárodní pěvecké soutěže je vyhlašován v operním zpěvu ve třiceti pěti zemích světa a jejím zakladatelem je právě tenorista Jakub Pustina. Soutěž je určena mladým operním pěvcům do 35 let a má za cíl objevovat nové operní talenty, pomáhat těmto pěvcům zdokonalovat své pěvecké umění a napomáhat při získávání uměleckých nabídek.

„Jako již tradičně společně se mnou vystoupí ve Vlašimi vítězové prvního, druhého a třetího místa za klavírního doprovodu docentky JAMU Marty Vaškové. Zpívat budeme všichni společně, rád totiž propojuji úžasné lidi s krásnou hudbou,“ vysvětlil Jakub Pustina.

Ve středu 18. října jsou zavřené ordinace praktických lékařů i ve vlašimské poliklinice.
Pro protest mají lékaři několik důvodů, přidali se i ti z Benešovska
Bourání v Táborských kasárnách.
V Táborských kasárnách začalo tento týden bourání