Zjednosměrnění Nádražní a Táborské ulice se mělo týkat pouze komunikace k Husovu náměstí. Od kruháčku u pivovaru pak původně směli řidiči jedoucí od Vlašimi zajíždět až na Husovo náměstí a dále pokračovat Žižkovou či Husovou ulicí.

Jenže na rozích Husova náměstí a Husovy třídy jsou dopředu plánované opravy vodovodu a rozměrné výkopy v zemi.

Právě proto strážníci zákaz vjezdu z Husova náměstí posunuli ještě dál, až ke kruháčku. Ale řidiči jedoucí od Vlašimi tam padli do neproniknutelné pasti a vraceli se Hráského a Vlašimskou ulicí přes druhý konec města.

Situaci mohlo efektně vyřešit zprovoznění jinak uzavřené Jiráskovy ulici. Tam ale podle strážníků mají stavbaři, kteří pracují na výměně oken v základní škole složený materiál. Kolik a jaký, dokládá náš snímek ze včerejška.

„Situace byla jednu chvíli opravdu vážná, ale strážníci už postavili hlídku dolů do Vlašimské ulice a odklánějí dopravu přes Čechovu ulici tak, aby řidiči nezajížděli ke kruháčku u pivovaru," uvedl místostarosta Benešova Tomáš Podhola na dotaz Deníku.

Kolem patnácté hodiny, tedy hodinu před samotným zahájením festivalu, se doprava vrádila k normálu a větší potíže už nebyly patrné.