Pro návštěvníky budou připraveny stánky s keramikou, zdobenými vajíčky, pomlázkami, šperky, vonnými oleji, drátovanými a háčkovanými dekoracemi, dále s ozdobami z pedigu a ovčího rouna a mnohým dalším. Nejmenší návštěvníci budou moci v dílničkách zdobit keramické ptáčky, zkusí si pletení pomlázky nebo si třeba ozdobí velikonoční vajíčko.


V 15 hodin bude vybrán NEJ velikonoční beránek a tři nejúspěšnější autoři se mohou těšit na odměny. O hodinu později se v galerii hradu koná letošní první vernisáž, na níž se se svými obrazy představí malířka Eugenie Němcová. Výstava nese název Všední i nevšední okamžiky zachycené štětcem a potrvá do konce května. Pro návštěvníky hradu bude otevřena i gotická věž a k vidění bude i letošní celosezónní výstava dětských ilustrací malíře Václava Stárka.


„Na slavnost chodí opravdu hodně lidí. Prohlédnou si hrad, nakoupí něco pro radost, děti si v dílničkách vyrobí dáreček. A kdo má zájem, může zůstat na vernisáž," poznamenala kastelánka s tím, že vstupné na celou akci je dobrovolné.


Karel Souček